Arxiu TVE Catalunya - Història del Futbol Club Barcelona -  L'Afer Di Stefano - Capítol 7
Història del FC Barcelona  L'Afer Di Stefano

Els esdeveniments d'aquest capítol passen en els anys 1952-1957. Kubala ja juga al Camp Nou i Eduard Manchón recorda la temporada de les 5 copes i...

14/07/2014 00:25:01
Recomendado para todos los públicos
L'Afer Di Stefano L'Afer Di Stefano
L'Afer Di Stefano 00:25:01 14/07/2014
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Els esdeveniments d'aquest capítol passen en els anys 1952-1957. Kubala ja juga al Camp Nou i Eduard Manchón recorda la temporada de les 5 copes i el gran equip del Barça. També recorda el seu pas pel club Martí Vergés. Veiem el Barça arribant a Mataró amb la Copa Latina, guanyada a París i com l'ensenyen pels carrers de Barcelona. Marià (Mariano) Gonzalvo explica l'oferta milionària que va rebre i rebutjar. Fotos d'Agustí Montal i d'Enric Martí Carretó. El partit davant el València acabà amb victòria blaugrana per 4 a 2 a la final de la 'Copa del Generalísimo' a Madrid el 1952. També en aquest capítol parla Àngel Mur sobre la tuberculosi que va patir Kubala.

Gustau Biosca explica els incidents amb la policia al pàrtit Barça-Espanyol. Imatges de la final de la 'Copa de Generalísimo' contra l'Athlétic de Bilbao que guanya el Barça per 2 a 1, el 21 de juny: el FC Barcelona aconsegueix el trofeig en propietat. 

El Barça també juga el trofeig internacional "La Petita Copa del Món' . Ens en parla Biosca. I vieme una imatge seva amb Lola Flores, de qui va ser parella.

El capítol inclou el cas de Di Stéfano, que jugava al River Plate d'Argentina. Veiem el document de pagament que va fer el Barça pel jugador. Ell mateix explica com és que acaba jugant al Real Madrid. També en parla Kubala. 

El president Miró Sans i el partit contra el real Madrid el 1954: Isidre Flotats parla de com ha marcat Di Stefano. La final de la 'Copa del Generalísimo' contra el Corunya és el 1954, i debuta Suárez. Gustau Biosca parla de Cesar. L'entrenador Domènec (Domingo) Balmanya explica que ha rejovenit l'equip. El jugador Enric Gensana parla de l'equip de Balmanya. Una altra final: la "Copa del Generalísimo" ara entre el Barça i l'Espanyol, a Montjuïc el 16 de juny del 1957: ho comenten Joan Segarra i Francesc Sampedro.

Ficha técnica
Géneros
Deportes
Idiomas
Catalán