Especial TVE Catalunya - "Després de les aigües"
Especials en català  Després de les aigües

El proper 25 de setembre farà 53 anys de les riuades que van assolar la comarca del Vallès Occidental i, en menor mesura l'Oriental i el...

20/09/2015 01:02:30
Després de les aigües Després de les aigües
Després de les aigües 01:02:30 20/09/2015
Sinopsis

 El proper 25 de setembre farà 53 anys de les riuades que van assolar la comarca del Vallès Occidental i, en menor mesura l'Oriental i el Barcelonès. Va ser la pitjor catàstrofe hidrològica de la història d'Espanya que va provocar prop de 1.000 víctimes mortals, milers de ferits i milions d'euros en pèrdues. Unes extraordinàries precipitacions que van desbordar els rius Llobregat i Besòs, i els seus afluents, al descarregar 212 litres per metre quadrat en menys de tres hores.

El documental "Després de les aigües" recorda aquells tràgics moments a través de la veu d'alguns testimonis que la van patir a la població de Rubí. També s'inclouen entrevistes a diversos historiadors que analitzen les causes meteorològiques, geogràfiques i urbanístiques de la crescuda de la riera de Rubí amb 1750 m3/s., així com les conseqüències per a tota la població d'aquesta localitat vallesana.

Idiomas
Catalán