Junts canvia d'opinió i nega els vots per investir Aragonès
El Vespre  Junts canvia d'opinió i nega els vots per investir Aragonès

La possibilitat de la repetició electoral és cada vegada més evident. La primera reunió d'ERC i JxCat després del sisme del cap de setmana ha...

11/05/2021 00:01:41
Recomendado para mayores de 12 años
Junts canvia d'opinió i nega els vots per investir Aragonès Junts canvia d'opinió i nega els vots per investir Aragonès
Junts canvia d'opinió i nega els vots per investir Aragonès 00:01:41 11/05/2021
Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

La possibilitat de la repetició electoral és cada vegada més evident. La primera reunió d'ERC i JxCat després del sisme del cap de setmana ha eixamplat les diferències entre les dues formacions. La trobada, que ha començat prop de les sis de la tarda, ha acabat a les vuit del vespre i ha estat telemàtica.

Fonts republicanes asseguren que Junts els ha dit que no facilitarà la investidura de Pere Aragonès per a un govern en minoria. Per la seva banda, JxCat ha emès un comunicat on insisteix en la necessitat d'un govern de coalició i ha demanat que es reprengui les converses.

Segons fonts d'ERC, Junts els ha avisat que amb l'acord actual –un executiu d'ERC en minoria amb el suport extern de CUP i comuns- no els cediran cap vot per a la investidura d'Aragonès, tampoc els quatre vots que els faltarien per a una investidura en segona ronda, com va plantejar Jordi Sànchez durant la seva intervenció al Congrés Nacional de Junts.

Davant d'aquest escenari els republicans assumeixen que amb aquesta negativa "s'està decidint anar a eleccions". Malgrat tot, mantenen la intenció de seguir les converses per intentar assegurar els suports dels comuns i la CUP.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán