El debat de La 1: Boi Ruiz | RTVE Play
El debat de La 1  Boi Ruiz

26/02/2014 01:13:54
Recomendado para todos los públicos
Boi Ruiz Boi Ruiz
Boi Ruiz 01:13:54 26/02/2014
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El Conseller de Salut, Boi Ruiz, ha avançat a "El Debat de la 1" que el nombre de malalts en llista d'espera ha augmentat de 30 mil persones durant el segon semestre del 2013, de manera que l'any va acabar amb 180 mil persones pendents d'una intervenció. Ruiz en donarà més detalls en la compareixença del 20 de març al Parlament. L'objectiu del departament és reduir les llistes en un 4 o 5% i canviar-ne la gestió introduint més criteris clínics. El Conseller de Salut aposta perquè totes les patologies tinguin un temps d'espera similar.

Boi Ruiz considera que el principal problema de la sanitat catalana no l'ha provocat la crisi sinó el fet d'estar finançada per sota de les seves necessitats.

Sobre la nova llei de l'avortament del govern central, considera que s'ha creat un debat artificial. "Com a govern -ha dit- creiem que no cal tocar la llei actual perquè no ha donat cap problema als catalans, tot al contrari, n'ha resolt. Altre cosa és el que pensin els partits que donen suport al govern".

El responsable de Salut reconeix que la pobresa ha portat problemes de nutrició inadequada a molts nens, però nega que, ara per ara, hagi cap cas a Catalunya tan extrem que hagi derivat en malaltia.

Respecte a la possible utilització de la targeta sanitària com a cens per a fer la consulta sobiranista, Ruiz ha negat "rotundament" aquesta possibilitat. "La targeta sanitària -ha dit- serveix per a una finalitat concreta i no es farà servir per a cap altra"

Ficha técnica
Dirigido por
Quim Barnola
Reparto
Quim Barnola, Toni Aira, Joan López Alegre, Toni Bolaño, Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Cristina Puig, Rafa López, Carles Fernández, Andreu Mayayo, Milagros Pérez Oliva, Martí Saballs, Anna Simó, Àlex Sàlmon, Xavier Fina, Esther Vivas, Gemma Ubasart, Rafael de Ribot, Esperanza García, Manuel Cuyàs, Olga Grau, Miquel Martín Gamisans, Lola García, Maria Vila, Astrid Barrio, Esteve Crespo, Oriol Nolis, Marta Lasalas, Jordi Barbeta, María Jesús Cañ
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán