www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • El Debat de La 1 - Felip Puig: 'Aznar és un dels culpables que Catalunya estigui on està'

  • Compartir en Facebook Facebook
  • Compartir en Twitter Twitter

El Debat de La 1 - Felip Puig: 'Aznar és un dels culpables que Catalunya estigui on està'

23 maig 2013

El conseller d'empresa i ocupació, Felip Puig, ha explicat a El Debat de la 1 que 'estem davant d'una situació dramàtica' però que 'aviat deixarem de caure i tocar fons'. A més, ha donat 'un missatge d'esperança' després d'explicar que 'la tendència des de principis d'any, la velocitat in crescendo està disminuint'. Per això, ha assegurat 'aquest maig tindrem alguna bona dada' en relació a les '900.000 persones a l'atur i les 115.000 famílies que no tenen cap tipus d'ingrès'. Des del punt de vista del Conseller, 'l'austeritat és necessària però no suficient. Ens hem endeutat massa tots' tot i que ha alertat que si es retalla més 'és amputar i això també estrangula les empreses'. Si bé Puig ha admès que 'ens costarà disminuir el nombre d'aturats' (') 'no diria que pinta malament als propers anys'. Per tant, creu que cal 'lluitar més que resignar-nos, fer bé la nostra feina'. Per a fer-la bé, 'cal tenir més diners' i ha recordat que 'si tinguéssim més capacitat de gestionar els nostres diners no ens trobaríem com estem'. A més, ha afegit que 'si enlloc del 0'7 ens donen l'1'7 no hauríem de fer tants ajustos'.

Segons el responsable d'empresa i ocupació, 'tocava explicar' la balança fiscal catalana perquè 'continuem tenint un exercici d'espoli del nostre dèficit fiscal'. A més, ha afegit que 'Aznar és un dels culpables que Catalunya estigui on està'. Malgrat això, Puig ha assegurat que Catalunya 'és un país que té futur perquè la seva capactitat de generar riquesa és alta'. En aquest sentit, ha afirmat que 'aquest país serà industrial, turístic i logístic' i que 'Catalunya serà, amb independència de si és independent o no. Serà de primera si tenim infraestructures d'estat i de segona si continua sent subordinada', ha dit. El que cal fer, segons Puig, és 'salvar empreses, reindustrialitzar, potenciar l'emprenedoria, hem de revisar lleis, establir un nou contracte de confiança de la funció pública amb la iniciativa privada'. No obstant això, ha recordat que Catalunya té una 'gran vocació industrial, hi ha sectors que es van descentralitzar i que ara tornen' com el tèxtil perquè 'tenim un bon nivell d'infraestructures i de mà d'obra' fet que explica, segons ell, 'que Catalunya sigui líder en captació d'inversions'.

Respecte la fuga de cervells, el Conseller opina que 'hi ha joves que haguessin marxat en època de bonança per guanyar talent, i la majoria tornaran'. Entre els reptes de la seva conselleria ha parlat de 'garantir que tinguin centres tecnològics, avançar en la FP que és el nostre gran repte'. I respecte les crítiques que rep el Servei d'Ocupació de Catalunya, Puig ha explicat que 'no ens estem de braços plegats, estem intentant adaptar el SOC a les noves necessitats'. Per això, treballen en 'lligar millor les ofertes de formació segons la demanda de les empreses. El SOC serà tant o més efectiu quan la realitat generi llocs de treball'.

Sobre la qüestió nacionalista, ha dit que 'com que ens temem que ens diran que no (de fer un referèndum) treballem en paral.lel en una consulta sobiranista'. Puig ha recordat que 'no hi ha cap constitució que pugui evitar que un poble que té una identificació territorial, uns drets històrics' no pugui preguntar 'què volem ser'. Ha recordat que 'només estem dient que escoltin la voluntat majoritària del poble de Catalunya'.

Sobre la llibertat d'horaris comercials, ha explicat que es treballa per generar un espai a Barcelona obert tots els dies. Tot i això, creu que 'la liberalització dels horaris comercials destrossa comerços de proximitat que tenen dret a conciliar vida familiar i laboral'. També ha admès que Viladecans és una llicència legal però 'avui no es podria donar el permís'. Puig, doncs, creu que 'l'outlet ha de ser localitzat'.

veure més sobre "El Debat de La 1 - Felip Puig: 'Aznar és un dels culpables que Catalunya estigui on està'" veure menys sobre "El Debat de La 1 - Felip Puig: 'Aznar és un dels culpables que Catalunya estigui on està'"
Programes complets (372)
Clips

Els últims 580 programes de El debat de La 1

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos