'Col.lecció Bassat d'art contemporani' és un programa que vol contribuir a divulgar figures remarcables de la creació actual, especialment la catalana, d'una manera distesa i entenedora. La constatació de que aquí, a més dels noms més reconeguts, hi ha un nodrit grup d'artistes de gran qualitat que sovint no tenen la projecció que mereixen és un fet que la sèrie voldria contribuir a corregir.

El publicista Lluís Bassat, que va començar la seva col•lecció a primers dels anys setanta, presenta una tria de vuit artistes del seu fons. Cada capítol constitueix l’apropament a la figura escollida des de tots els angles: personal, públic, creatiu...


Direcció: Soledad Gomis
Realització: Pepa Pérez

2140519 www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Col·lecció Bassat d'art contemporani - Francesc Artigau

28:04 17 nov. 2013

Francesc Artigau - El pintor de la gent

Artista comentat: Zush, Tesodro

Recomanació de Lluís Bassat: "Com comprar a una subhasta"

A Francesc Artigau el vam acompanyar al Mercat de Santa Caterina per veure com prenia anotacions per un gran tríptic. Ja a l'estudi, vam seguir com hi treballava: la tria de colors, la manera de donar volum a les figures. I vam tornar a l'estudi quan estava acabat

Francesc Artigau - El pintor de la gent

Artista comentat: Zush, Tesodro

Recomanació de Lluís Bassat: "Com comprar a una subhasta"

A Francesc Artigau el vam acompanyar al Mercat de Santa Caterina per veure com prenia anotacions per un gran tríptic. Ja a l'estudi, vam seguir com hi treballava: la tria de colors, la manera de donar volum a les figures. I vam tornar a l'estudi quan estava acabat

veure més sobre "Col·lecció Bassat d'art contemporani - Francesc Artigau " veure menys sobre "Col·lecció Bassat d'art contemporani - Francesc Artigau "

Els últims 18 documentals de Col.lecció Bassat d'art contemporani

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • Manuel Boix

  Manuel Boix

  28:02 22 dic 2013

  28:02 22 dic 2013 Manel Boix:  L'artista del detall Artista comentat: Joan Brotat Recomanació de Lluís Bassat: 'Com mirar una exposició'   Manuel Boix va néixer i viu a L'Alcúdia. Allà ens mostra la seva intervenció a la cúpula de la Casa de Cultura i, a l'estudi, veiem com la seva creativitat es reparteix en diverses tècniques: el dibuix -és Premio Nacional-, la pintura i l'escultura.

 • Manuel Boix - Avanç

  Manuel Boix - Avanç

  1:20 18 dic 2013

  1:20 18 dic 2013 Manuel Boix va néixer i viu a L'Alcúdia. Allà ens mostra la seva intervenció a la cúpula de la Casa de Cultura i, a l'estudi, veiem com la seva creativitat es reparteix en diverses tècniques: el dibuix - és Premio Nacional-, la pintura i l'escultura.

 • Miquel Vilà

  Miquel Vilà

  27:55 15 dic 2013

  27:55 15 dic 2013 La fermesa amable de Miquel Vilà.   Miquel Vilà és una persona afable, educada, de maneres suaus. Però també és una persona d'idees clares i fermes. Insisteix en la seva passió per la figuració amb rotunditat i amb arguments i raons ben diversos. Per ell no hi ha altre tipus d'art, si més no, que valgui la pena. Vilà, que va començar surrealista, va endinsar-se, més tard en la figuració, en tots els seus vessants: recons de ciutat, bodegons, marines i retrats. Per l'artista, el retrat és el gènere més difícil. Ell s'hi ha començat a acostar en els darrers anys. I, al seu estudi al barri de Sant Pere, fa l'esforç de mostrar-nos quines són les actituts i els procediments amb que s'encara a un retrat. El veiem, doncs, donant indicacions a la improvisada model que signa aquestes ratlles, i endegant amb determinació un retrat que, d'acabar-se, demanaria d'unes quantes sessions.

 • Miquel Vilà - Avanç

  Miquel Vilà - Avanç

  1:41 11 dic 2013

  1:41 11 dic 2013 Miquel Vilà, al seu estudi al barri de Sant Pere, fa l'esforç de mostrar-nos quines són les actituts i els procediments amb que s'encara a un retrat.

 • Artur Heras

  Artur Heras

  27:59 08 dic 2013

  27:59 08 dic 2013 Artur Heras: Un pintor de lletres.Artur Heras té dos estudis perquè té dues trajectòries creatives paral·leles. La gràfica inclou il·lustracions, llibres, cartells... i es desenvolupa al darrer pis de casa seva. És un espai ple de llum, amb una terrassa abocada a l'horta valenciana. Allà surt Artur Heras quan vol madurar idees o vol facilitar que li arribin. L'altre espai, al soterrani, el dedica a la creació pictòrica. També a la conservació de la seva obra. Però una i altre dedicació, gràfica i pictòrica, tenen molt en comú. El text és un element que recorre tota la creativitat d'Artur Heras. Perquè l'autor té un substrat intel·lectual notable. És una persona pendent de la realitat que l'envolta, i les seves referències no són prioritàriament pictòriques -tot i que està al cas dels darrers corrents creatius- sinó que tenen a veure amb l'entorn social, polític i, sobre tot, literari. Ho vam notar a cada recó de casa seva, i ho veiem, també, quan ens mostra una petita retrospectiva de la seva obra. La figuració comença surrealista, creua l'hiperrealisme i visita el col·lage. El recorregut s'omple de noms com René Magritte, Miguel Hernández, Diego Rivera i Lev Trotski, Joseph Conrad, CesarePavese, ... Els darrers dos anys Artur Heras ha treballat figures individuals en un mateix fomat vertical, al que ha sumat elements objectuals externs. Bona part d¿aquestes peces es van exposar a l'espai Alfaro Hoffman de Godella, pel que ell ens acompanya en el programa. Més tard, la mostra, ampliada, s'ha vist a les sales de A cent mètres du centre du monde, de Perpignan i ara és a la Fundació Chirivella Soriano, de València.

 • Artur Heras - Avanç

  Artur Heras - Avanç

  00:54 03 dic 2013

  00:54 03 dic 2013 Artur Heras té dos estudis perquè té dues trajectòries creatives paral·leles. La gràfica inclou il·lustracions, llibres, cartells... i es desenvolupa al darrer pis de casa seva. És un espai ple de llum, amb una terrassa abocada a l'horta valenciana. Allà surt Artur Heras quan vol madurar idees o vol facilitar que li arribin. L'altre espai, al soterrani, el dedica a la creació pictòrica. També a la conservació de la seva obra. Però una i altre dedicació, gràfica i pictòrica, tenen molt en comú. El text és un element que recorre tota la creativitat d'Artur Heras. Perquè l'autor té un substrat intel·lectual notable. És una persona pendent de la realitat que l'envolta, i les seves referències no són prioritàriament pictòriques -tot i que està al cas dels darrers corrents creatius- sinó que tenen a veure amb l'entorn social, polític i, sobre tot, literari. Ho vam notar a cada recó de casa seva, i ho veiem, també, quan ens mostra una petita retrospectiva de la seva obra. La figuració comença surrealista, creua l'hiperrealisme i visita el col·lage. El recorregut s'omple de noms com René Magritte, Miguel Hernández, Diego Rivera i Lev Trotski, Joseph Conrad, CesarePavese, ...

 • Gerard Sala

  Gerard Sala

  28:07 01 dic 2013

  28:07 01 dic 2013 Gerard Sala ¿ El pintor de la levitatArtista comentat: Moisès Villèlia, Bèstia IIRecomanació de Lluís Bassat: "Com comprar a un artista"Un home de natura.Malgrat la seva relació continuada amb Tona, Mallorca o Badalona, Gerard Sala ha trobat el seu lloc al món als Pirineus, a Sant Joan de les Abadesses. Allà té casa i estudi. I un paisatge que li aporta serenitat i pistes per a la creació. L'acompanyem en un passeig per la llera del riu, càmera de fotos al coll. Gerard Sala captura detalls de la natura que, d'una manera o altre, apareixeran als seus quadres, com records de vivències o com elements més literals.

 • Gerard Sala - Avanç

  Gerard Sala - Avanç

  00:48 27 nov 2013

  00:48 27 nov 2013 Gerard Sala "El pintor de la levitat"Un home de natura. Malgrat la seva relació continuada amb Tona, Mallorca o Badalona, Gerard Sala ha trobat el seu lloc al món als Pirineus, a Sant Joan de les Abadesses. Allà té casa i estudi. I un paisatge que li aporta serenitat i pistes per a la creació. L'acompanyem en un passeig per la llera del riu, càmera de fotos al coll. Gerard Sala captura detalls de la natura que, d'una manera o altre, apareixeran als seus quadres, com records de vivències o com elements més literals.

 • Rafael Armengol

  Rafael Armengol

  27:49 24 nov 2013

  27:49 24 nov 2013 Rafael Armengol - L'artista del color i la llum.Artista comentat: Juan Genovés, Ámbito de la extensiónRecomanació de Lluís Bassat: "Com emmarcar una obra d'art"Rafael Armengol va néixer i viu a Benimodo, una població de la comarca valenciana de la Ribera Alta. L'entorn li dona confort i li permet no allunyar-se del que és essencial per ell: investigar el món del color en tots els seus vessants. També valora el fet de mantenir-se allunyat d'altres influències artístiques perquè fa que la seva obra sigui absolutament pròpia.

 • Rafael Armengol - Avanç

  Rafael Armengol - Avanç

  00:40 20 nov 2013

  00:40 20 nov 2013 Rafael Armengol "L'artista del color i la llum"Li agrada no controlar del tot el resultat dels seus treballs. I descobrir-lo, després de dies i dies de feina, quan l'aigua treu el blanc amb el que ha cobert part de la pintura.

 • Francesc Artigau

  Francesc Artigau

  28:04 17 nov 2013

  28:04 17 nov 2013 Francesc Artigau - El pintor de la gentArtista comentat: Zush, TesodroRecomanació de Lluís Bassat: "Com comprar a una subhasta"A Francesc Artigau el vam acompanyar al Mercat de Santa Caterina per veure com prenia anotacions per un gran tríptic. Ja a l'estudi, vam seguir com hi treballava: la tria de colors, la manera de donar volum a les figures. I vam tornar a l'estudi quan estava acabat

 • Francesc Artigau - Avanç

  Francesc Artigau - Avanç

  00:50 13 nov 2013

  00:50 13 nov 2013 Francesc Artigau - El pintor de la gentArtista comentat: Zush, TesodroRecomanació de Lluís Bassat: "Com comprar a una subhasta"A Francesc Artigau el vam acompanyar al Mercat de Santa Caterina per veure com prenia anotacions per un gran tríptic. Ja a l'estudi, vam seguir com hi treballava: la tria de colors, la manera de donar volum a les figures. I vam tornar a l'estudi quan estava acabat

 • Xavier Serra de Rivera

  Xavier Serra de Rivera

  27:42 10 nov 2013

  27:42 10 nov 2013 Xavier Serra de Rivera, un dels millors pintors figuratius espanyols, ens obre el seu univers més íntim i personal. D'una banda, coneixem l'espai del barri de Santa Caterina on treballa fa dècades: la llum rosada que rebota de l'edifici veí, les parets amb història i les mirades dels familiars i amics que ha retratat. Perquè, després d'uns inicis surrealistes que recorden René Magritte, un pintor que llavors no coneixia, Serra de Rivera va optar per la figuració. Els retrats, els nus i alguns bodegons són, ara mateix, les seves temàtiques. No es venen, però l'artista és un home lliure, un home pendent només de superar-se en la seva tècnica. Segurament per això, l'autoretrat és també un gènere al que retorna des dels inicis de la seva carrera. Ell fa broma dient que sempre es té a mà i que no s'ha de pagar a sí mateix, però l'autoretrat és, a més, una manera de seguir investigant, treballant, superant-se. Millorant, si encara és possible, la seva apreciació de les llums, les formes i els colors. Una anècdota: veient a la nostra filmació el detall ampliat d'un quadre seu va reaccionar: calia un retoc imperceptible als nostres ulls. I una altre, satisfet amb una peça va sospirar: "uns anys més... i, un clàssic".

 • 00:54 08 nov 2013 Xavier Serra de Rivera, un dels millors pintors figuratius espanyols, ens obre el seu univers més íntim i personal.

 • Eduard Arranz-Bravo

  Eduard Arranz-Bravo

  28:03 03 nov 2013

  28:03 03 nov 2013 Eduard Arranz-Bravo - L'artista de gran èxit als Estats Units.Artista comentat: Joan Ponç, Suite al·lucinacions II - Cap negreRecomanació de Lluís Bassat: "Com començar una col·lecció"El nostre programa va ser el primer equip de televisió en entrar al nou estudi d¿Eduard Arranz-Bravo. Es tracta d'un impressionant espai, obra de l'arquitecte Jordi Garcés. Pel pintor és com un temple en el que no només ens deixa entrar sinó també filmar-lo mentre pinta.En el repàs a la seva trajectòria, evoca la seva col·laboració artística amb Rafael Bartolozzi, la seva participació a la Biennal de Venècia o els seus anys a Nova York.

 • 3:57 28 oct 2013 Col·lecció Bassat d'art contemporani és un programa que vol contribuir a divulgar figures remarcables de la creació actual, especialment la catalana, d'una manera distesa i entenedora. La constatació de que aquí, a més dels noms més reconeguts, hi ha un nodrit grup d'artistes de gran qualitat que sovint no tenen la projecció que mereixen és un fet que la sèrie voldria contribuir a corregir. El publicista Lluís Bassat, que va començar la seva col3lecció a primers dels anys setanta, presenta una tria de vuit artistes del seu fons. Cada capítol constitueix l'apropament a la figura escollida des de tots els angles: personal, públic, creatiu,

 • 1:09 28 oct 2013 Eduard Arranz-Bravo ¿ L'artista de gran èxit als Estats Units.Artista comentat: Joan Ponç, Suite al·lucinacions II - Cap negreRecomanació de Lluís Bassat: "Com començar una col·lecció"

 • 1:14 28 oct 2013 Eduard Arranz-Bravo ¿ L'artista de gran èxit als Estats Units.Artista comentat: Joan Ponç, Suite al·lucinacions II - Cap negreRecomanació de Lluís Bassat: "Com començar una col·lecció"

Mostrant 1 de 1