Cims-  Òscar Cadiach puja al Puigmal
Cims  Òscar Cadiach puja al Puigmal

L'any 1985 Òscar Cadiach va assolir el sostre del món, per primera vegada, un català posava els peus al punt més alt de l'Everest. Aquesta setmana...

23/02/2012 00:27:59
Òscar Cadiach puja al Puigmal Òscar Cadiach puja al Puigmal
Òscar Cadiach puja al Puigmal 00:27:59 23/02/2012
Sinopsis

L'any 1985 Òscar Cadiach va assolir el sostre del món, per primera vegada, un català posava els peus al punt més alt de l'Everest. Aquesta setmana ens acompanya a "Cims" per pujar al Puigmal, una muntanya molt màgica per a ell. Aquí va ser on va iniciar-se a l'alta muntanya, l'espai on va agafar embranzida per acabar arribant als pics més alts de la Terra.

L'excursió amb l'Òscar Cadiach comença a Queralbs, per agafar el cremallera que porta fins a la Vall de Núria. Per a un alpinista que ha donat la volta al món, tornar als orígens té un sabor especial i només arribar a l'Òscar li venen molts records a la ment. Per celebrar-ho, ell i en Rogeli es banyen al llac de Núria, tal i com va fer l'Òscar quan era un nen i va pujar al Puigmal per primer cop. Tots dos fan una capbussada en unes aigües que estan a tres graus de temperatura i cobertes amb una capa de gel.

Després de fer la visita de rigor al santuari, es refugien a l'hotel, on l'Òscar Cadiach explica la seva gran proesa a l'Everest. Una gesta que va estar molt a prop de la tragèdia, però que va acabar amb final feliç i històric per al país.

Al dia següent, al llarg de tota l'ascensió, coneixem més a fons aquest personatge que, darrera una aparença seriosa, amaga un veritable catàleg d'aventures i un pou de coneixement d'alta muntanya.

Sens dubte, al llarg dels 1.000 metres de desnivell entre la Vall de Núria i el Puigmal descobrim les vivències d'aquest català que va fer un cim que passarà a la història.

Ficha técnica
Dirigido por
Cesc Tomàs
Géneros
Deportes
Idiomas
Catalán