Carràrius | Sort, Puigcerdà, Barcelona, la Seu d'Urgell i Montblanc
Carràrius  Sort, Puigcerdà, Barcelona, la Seu d'Urgell i Montblanc

Carràrius visita Sort, Puigcerdà, Barcelona, la Seu d'Urgell i Montblanc. El presentador del programa, Rubèn Muntañà, coneixerà en aquestes cinc...

Disponible hasta 21-02-2222

09/04/2019 00:24:56
Sort, Puigcerdà, Barcelona, la Seu d'Urgell i Montblanc Sort, Puigcerdà, Barcelona, la Seu d'Urgell i Montblanc
Sort, Puigcerdà, Barcelona, la Seu d'Urgell i Montblanc 00:24:56 09/04/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Carràrius visita SortPuigcerdàBarcelona, la Seu d'Urgell i Montblanc. El presentador del programa, Rubèn Muntañà, coneixerà en aquestes cinc ciutats carrers embolcallats de misteri, carrers subterranis, carrers gremials, ciutats que han crescut al voltant d'una catedral i fortaleses medievals vinculades a la nostra llegenda més famosa, la llegenda de Sant Jordi.

A la vila de Sort, Rubèn Muntañà coneixerà dos dels seus habitants més il·lustres. Un, relacionat amb el món sobrenatural i la parapsicologia. L'altre, un famós heroi de guerra que va ser condemnat a mort, en un conegut episodi històric català. També tindrà temps per reviure petites històries anònimes però igual d'èpiques: les dels fugitius i presos de la segona guerra mundial, que van travessar els Pirineus pel "Camí de la Llibertat"; molts d'ells van estar captius a la presó d'homes de Sort, que actualment és un museu destinat a mantenir la memòria històrica.

Puigcerdà, 'Carràrius' descobrirà la ciutat soterrada que s'amaga al subsòl, una de les moltes peculiaritats d'aquesta important vila fronterera, que ha estat marcada des de sempre per la seva localització estratègica. També seguirà la pista de les conseqüències del terratrèmol medieval que va tenir lloc el dia de la Candelera, i que va sacsejar el territori de punta a punta. Els seus efectes es van notar aquí, prop de l'epicentre, i també a la següent ciutat de l'itinerari.

Barcelona, la tercera ciutat del programa, també va patir els efectes d'aquest desastre sense precedents. Encara es conserven esquerdes en alguns edificis de l'època, i està documentat que la rosassa de l'església de Santa Maria del Mar va arribar a desplomar-se completament. El programa també coneixerem altres detalls sobre aquest temple, i sobre els carrers que hi van a parar. Entre ells, el carrer més petit del país.

La Seu d'Urgell és un cas excepcional: una vila nascuda entorn d'una important catedral, on la influència de l'església és palpable tant en els noms dels carrers com en moltes característiques dels seus edificis. Rubèn Muntañà també seguirà la pista del seu famós mercat i la seva fira, considerada la fira més antiga de la península.

I per acabar, a Montblanc 'Carrarius' visitarà el punt on diu la tradició que se situa la llegenda de Sant Jordi, i farà un recorregut per l'entorn de la Plaça Major, una de les nostres places més conegudes, que té la peculiaritat de conservar un element pràcticament únic.

Idiomas
Catalán