Cafè d'idees | Rosa Lluch: "Comparar Puigdemont amb els exiliats del 39 no em va fer sentir còmode" - RTVE Catalunya
Cafè d'idees  "Comparar Puigdemont exiliats del 39 no em fa sentir còmode"

Rosa Lluch reconeix que la comparació del vicepresident Pablo Iglesias dels exiliats del 39 amb Carles Puigdemont i els polítics que són a...

05/02/2021 00:18:25
Recomendado para mayores de 12 años
"Comparar Puigdemont exiliats del 39 no em fa sentir còmode" "Comparar Puigdemont exiliats del 39 no em fa sentir còmode"
"Comparar Puigdemont exiliats del 39 no em fa sentir còmode" 00:18:25 05/02/2021
Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

Rosa Lluch reconeix que la comparació del vicepresident Pablo Iglesias dels exiliats del 39 amb Carles Puigdemont i els polítics que són a l'estranger no la va fer sentir còmode. Entrevistada al Cafè d'Idees per Gemma Nierga, la candidata per Girona d'En Comú Podem a les eleccions catalanes del 14 de febrer destaca, alhora, el pes de què aquest reconegués elspresos i exiliats polítics catalans. Lluch prefereix parlar de "polítics presos o activistes presos", ja que "la imatge que tenim dels exiliats, sobretot del 39, lliga poc amb la imatge" dels polítics catalans a l'estranger.

En un altre sentit, la candidata ha destacat que, quan s'arriba a un consens sobre un programa electoral, aquest s'ha de defensar i que, per ella, "Catalunya ha de ser una República i Catalunya ha de ser sobirana", dins d'una República federal espanyola. Ha destacat que cal dialogar i el fruit d'aquest diàleg porti a un referèndum, però que per si sol no és la solució. Lluch també considera que els Comuns sempre han de pagar un preu electoral perquè se'ls demana un nivell d'exigència molt elevat, i demana paciència davant dels resultats que els pronostiquen les enquestes.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad, Cataluña
Idiomas
Catalán