Cafè d'idees | Elisenda Paluzie: "L'entrada de la CUP donaria molta més força al Govern" - RTVE Catalunya
Cafè d'idees  Paluzie: "L'entrada de la CUP donaria més força al Govern"

Elisenda Paluzie aposta per un Govern d'ERC, JxCat i CUP, ja que l'entrada dels cupaires a l'executiu "donaria molta més força" i creu que seria...

24/02/2021 00:32:34
Recomendado para mayores de 12 años
Paluzie: "L'entrada de la CUP donaria més força al Govern" Paluzie: "L'entrada de la CUP donaria més força al Govern"
Paluzie: "L'entrada de la CUP donaria més força al Govern" 00:32:34 24/02/2021
Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

Elisenda Paluzie aposta per un Govern d'ERC, JxCat i CUP, ja que l'entrada dels cupaires a l'executiu "donaria molta més força" i creu que seria "important" que agafessin la presidència del Parlament. Tot i això, en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, veu contradiccions "molt grans" del seu programa amb l'acció de govern amb Esquerra i Junts. Paluzie defensa accions des de les institucions per preparar una "declaració d'independència efectiva" i que, si hi ha un Govern independentista, s'han de repartir estratègies i no només conselleries.

La presidenta de l'ANC recorda que al 14-F "les forces independentistes plantejaven camins diferents" i que Esquerra ha guanyat sense plantejar una declaració d'independència: "Quant temps s'ha d'esperar per a un referèndum acordat i l'amnistia?", ha preguntat als republicans. Paluzie creu que cal una "nova base" centrada en la confiança i la independència en un no Govern independentista, ja que hi ha una "dinàmica de desconfiança que s'arrossega des de fa temps" entre ERC i JxCat.

Sobre els aldarulls de les protestes per la llibertat de Pablo Hasél, Elisenda Paluzie diu que no es pot banalitzar el nazisme i que no aplaudeix que es trenquin vidres, però que tampoc li agrada "que els comerciants del Passeig de Gràcia diguin que van tenir'la nit dels vidres trencats'". D'altra banda, reconeix la derrota de la candidatura de l'ANC a les eleccions de PIMEC, tot i recordar que Eines Pimec havia "denunciat irregularitats".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad, Cataluña
Idiomas
Catalán