Cafè d'Idees | Alejandro Fernández: "Sense que serveixi de precedent, coincideixo amb ERC. Les eleccions no seran un plebiscit"
Cafè d'idees  Entrevista a Alejandro Fernández, President del PP català

Cafè d'Idees - Entrevista a Alejandro Fernández, President del PP català

Disponible hasta 21-02-2222

30/09/2020 00:29:46
Recomendado para mayores de 12 años
Entrevista a Alejandro Fernández, President del PP català Entrevista a Alejandro Fernández, President del PP català
Entrevista a Alejandro Fernández, President del PP català 00:29:46 30/09/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

Alejandro Fernández: “Estem en contra d’indultar a persones que diuen que ho tornaran a fer
El president del PPC ha rebutjat al ‘Cafè d’Idees’ dirigit per Gemma Nierga les dues vies que planteja el govern de Pedro Sánchez per solucionar la situació dels presos independentistes. Ha argumentat que està en contra de donar indults a persones que diuen que "ho tornaran a fer". I d'altra banda, ha rebutjat una reforma del delicte de sedició "a mida d'unes persones que diuen que tornaran a cometre el delicte". "Em sembla una cosa escandalosa", ha afegit.
Alejandro Fernández ha qualificat “d’esperpèntica” la situació política a Catalunya. Creu que és una “metàfora del procés independentista”. Tot i això, ha confirmat la seva assistència al ple de comiat de Quim Torra “perquè s’ha convocat d’una manera legal”. I ha criticat l’absència dels socialistes. Creu que Miquel Iceta es troba molt incòmode “perquè havia venut que amb els socialistes arribaria la distensió i no és així”.
El líder de PPC nega que les pròximes eleccions tinguin un caràcter plebiscitari i en to irònic ha dit que “sense que serveixi de precedent, coincideixo amb ERC. Saben perfectament que l’endemà no proclamarien la independència”
Preguntat per la Gemma Nierga sobre les aliances electoral, Alejandro Fernández veu "inviable" una triple coalició electoral amb Cs i PSC però no la descarta amb Cs. Diu que “estan analitzant a fons si suma o resta".
Preguntat per la imputació de Jorge Fernández Díaz en el cas Kitchen, el president del PPC ha demanat respecte per la presumpció d’innocència i ha defensat que els estatuts del seu partit només preveuen obrir expedients disciplinaris quan s’ha obert el judici oral. Una posició que també ha fet servir per defensar les informacions que apunten que Mariano Rajoy estava al cas de l’espionatge a Luis Bárcenas.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad, Cataluña
Idiomas
Catalán