Aquí parlem: La prospectiva financera | RTVE Play
Aquí parlem  La prospectiva financera

17/12/2011 00:29:15
La prospectiva financera La prospectiva financera
La prospectiva financera 00:29:15 17/12/2011
Sinopsis

El programa analitza aquesta setmana la polèmica dels 759 milions d'euros que deu el govern espanyol a l'administració catalana.

Aquesta setmana ha estat marcada pel polèmic deute del govern espanyol amb Catalunya de 759 milions d'euros en concepte d'inversions en infraestructures, fixats per l'Estatut. El conseller Mas-Colell va anunciar dijous que la Generalitat ha presentat el requeriment al Ministeri d'Economia i Hisenda per exigir el pagament, i si el pagament no s'executa s'iniciaran les accions legals pertinents i s'informarà a les autoritat europees. Els grups parlamentaris han posat matisos a l'incompliment de saldar el deute.

Per altra banda, la falta de liquiditat de la Generalitat, agreujada per aquest deute, afectarà a la paga doble de Nadal dels funcionaris.

Par parlar de l'economia i el finançament de la Generalitat, Lluís Falgàs ha convidat Joan Clavera, degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB; i Xavier Ferrer, economista i politòleg.

Lluís Falgàs també analitzarà l'última cimera europea i els pressupostos de la Generalitat que no s'aprovaran fins al març.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán