Presentado por: Evelyn Segura

Animalades: Les històries naturals més curioses de Catalunya. animalades és una sèrie documental sobre la ciència dels éssers vius de Catalunya.

La biòloga i presentadora Evelyn Segura viatja als racons més icònics de casa nostra per descobrir-nos els misteris de la fauna i la flora autòctones. Ens desvela curiositats científiques tan xocants que més d'un pot pensar que són animalades!

3419045 www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Animalades - Terra endins

26:44 17 abr 2020

Terra endins, prominents i arrodonides agulles s’eleven per acariciar suaument el cel. Montserrat és, sens dubte, singular entre totes les muntanyes. Evelyn recorre l’icònic massís on el desgast de la roca és constant, però les històries salvatges sobreviuen a l’erosió del temps: ratpenats que “veuen” amb les orelles, mantis religioses caníbals, mussols contorsionistes… I aquest cop, Evelyn escala amb l’alpinista Araceli Segarra per veure les semblances i diferències entre humans i dragons.

Terra endins, prominents i arrodonides agulles s’eleven per acariciar suaument el cel. Montserrat és, sens dubte, singular entre totes les muntanyes. Evelyn recorre l’icònic massís on el desgast de la roca és constant, però les històries salvatges sobreviuen a l’erosió del temps: ratpenats que “veuen” amb les orelles, mantis religioses caníbals, mussols contorsionistes… I aquest cop, Evelyn escala amb l’alpinista Araceli Segarra per veure les semblances i diferències entre humans i dragons.

ver más sobre "Animalades - Terra endins" ver menos sobre "Animalades - Terra endins"

Los últimos 20 documentales de Animalades

 • Ver Miniaturas Ver Miniaturas
 • Ver Listado Ver Listado
Buscar por:
Por fechas
Por tipo
Todos los vídeos y audios
 • El mar

  El mar

  27:19 23 may 2020

  27:19 23 may 2020 El Mar és el gran desconegut. Sota la planícia blava s’amaga un món amb éssers gairebé inimaginables. En aquest episodi Evelyn navega i busseja pel Mediterrani per descobrir-nos els grans secrets dels animals marins, des de colosses balenes a tocar de les nostres costes fins a meduses amb el desitjat poder de la immortalitat, tot passant per pops amb intel·ligències que no semblen del nostre planeta. També es remulla a la piscina amb la nedadora Mireia Belmonte, que li ensenya a nedar com un dofí.  

 • Terra Baixa

  Terra Baixa

  25:01 09 may 2020

  25:01 09 may 2020 Aquesta setmana a 'Animalades', Evelyn viatja a la Terra Baixa per mostrar-nos diferents punts del litoral català i explicar-nos les meravelles dels animals que allí viuen. També visita l'arquitecte Carlos Ferrater.

 • Terres Altes

  Terres Altes

  30:42 02 may 2020

  30:42 02 may 2020 A les Terres Altes, la serralada alpina s'alça i s'estén, d'est a oest. Separa la península ibèrica del continent i divideix climes atlàntics i mediterranis. En aquest capítol Evelyn viatja als Pirineus per explicar-nos les increïbles històries dels animals que allà viuen: ocells que marquen el territori a cop de bec, amb una acceleració que equival a 250 vegades la d’un coet quan s’enlaira. També entrevista a la campiona del món de Km Vertical, Laura Orgué, qui li explica si els humans som capaços de córrer per on escalen els isards. Curiositats: Per què estudia la NASA la biologia dels óssos? Hi ha llops als Pirineus? Com perforen els picots els arbres sense desmaiar-se? Pot Laura Orgué, campiona del món de quilòmetre vertical, seguir els passos dels isards? Són cecs els talps?

 • Terres humides

  Terres humides

  25:29 25 abr 2020

  25:29 25 abr 2020 A les terres humides, les fronteres es desdibuixen i la vida és versàtil. En aquest episodi Evelyn viatja als Aiguamolls de l’Empordà i a Banyoles per ensenyar-nos els increïbles animals que viuen entre l’aigua i la terra, des de voraces libèl·lules o daines amb elegants cornamentes fins a éssers d’abans dels dinosaures, com els triops. També acompanya al gimnàs a Gervasio Deferr, que li ensenya tot allò que els gimnastes poden aprendre dels salts de les granotes. Curiositats: És el triops l’animal més vell del món? Viu a Catalunya un dels depredadors més letals? Què poden aprendre els gimnastes olímpics, com Gervasio Deferr, del salt d’una granota? Cap a on migren les cigonyes? Pot la cornamenta d’un cèrvol provocar l’extinció d’una espècie? Aquest capítol s'ha fet amb la col·laboració de Pere Luque, del Museu de les Terres de l'Ebre.

 • Terra endins

  Terra endins

  26:44 17 abr 2020

  26:44 17 abr 2020 Terra endins, prominents i arrodonides agulles s’eleven per acariciar suaument el cel. Montserrat és, sens dubte, singular entre totes les muntanyes. Evelyn recorre l’icònic massís on el desgast de la roca és constant, però les històries salvatges sobreviuen a l’erosió del temps: ratpenats que “veuen” amb les orelles, mantis religioses caníbals, mussols contorsionistes… I aquest cop, Evelyn escala amb l’alpinista Araceli Segarra per veure les semblances i diferències entre humans i dragons.

 • Recopilatori especial

  Recopilatori especial

  21:48 04 ene 2018

  21:48 04 ene 2018 Recopiltaori especial de tots els programes emesos.

 • Terra baixa

  Terra baixa

  25:06 23 dic 2016

  25:06 23 dic 2016 En apropar-nos al mar les muntanyes perden alçada i el clima alpí deixa pas al mediterrani, les pluges disminueixen i les temperatures es tornen més suaus a la Terra Baixa. En aquest episodi Evelyn visita diferents punts del litoral català per explicar-nos les meravelles dels animals que allí viuen, des de cargols amb complex de Cupidos o abelles que dansen, fins a sagaces guineus amb un sisè sentit. També visita a Carlos Ferrater, que li explica quantes coses poden aprendre els arquitectes dels insectes. Curiositats: Per què dansen les abelles? Hi ha animals amb un sisè sentit? Com afecta la temperatura el sexe de les tortugues? Poden reproduir els arquitectes com Carlos Ferrater les teles de les aranyes? Quin són els Cupidos del món animal?

 • 1:52 21 sep 2016 Evelyn es remulla a la piscina amb la nedadora Mireia Belmonte, que li ensenya a nedar com un dofí.

 • 00:52 06 sep 2016 Al llarg del programa, hem recorregut tot tipus d’hàbitats per descobrir els éssers vius més extraordinaris de casa nostra. #animalades ha estat un viatge emocionant ple d’històries i curiositats naturals. Aquesta aventura ha estat possible gràcies a tots els experts i investigadors que han col·laborat amb nosaltres. En aquest capítol, parlem amb aquests  científics, que ens expliquen les seves investigacions pioneres en molts àmbits. Curiositats: Per què preocupa als científics la desaparició de les abelles? Què han descobert uns estudiants de batxillerat sobre les tortugues? Qui investiga les balenes que voregen les nostres costes? I els ratpenats que sobrevolen Catalunya? Què  sabem del retorn del llop?

 • Terres altes - Avanç

  Terres altes - Avanç

  00:49 06 sep 2016

  00:49 06 sep 2016 A les Terres Altes, la serralada alpina s'alça i s'estén, d'est a oest. Separa la península ibèrica del continent i divideix climes atlàntics i mediterranis. En aquest capítol Evelyn viatja als Pirineus per explicar-nos les increïbles històries dels animals que allà viuen: ocells que marquen el territori a cop de bec, amb una acceleració que equival a 250 vegades la d’un coet quan s’enlaira”. També entrevista a la campiona del món de Km Vertical, Laura Orgué, qui li explica si els humans som capaços de córrer per on escalen els isards. Curiositats: Per què estudia la NASA la biologia dels óssos? Hi ha llops als Pirineus? Com perforen els picots els arbres sense desmaiar-se? Pot Laura Orgué, campiona del món de quilòmetre vertical, seguir els passos dels isards? Són cecs els talps?

 • 00:25 30 dic 2015 La coneguda primatòlega Jane Goodall, experta en el comportament dels ximpancés i incansable defensora del medi ambient i dels drets dels animals, recomana el nostre programa.

 • 6:07 23 dic 2015  Entrevista a Evelyn Segura i a Òscar Cusó, que ens expliquen com serà el nou programa animalades.

 • 7:04 23 dic 2015 En aquest episodi Evelyn visita diferents punts del litoral català per explicar-nos les meravelles dels animals que allí viuen, des de cargols amb complex de Cupidos o abelles que dansen, fins a sagaces guineus amb un sisè sentit. També visita a Carlos Ferrater, que li explica quantes coses poden aprendre els arquitectes dels insectes.

 • 5:34 23 dic 2015 Evelyn escala amb l’alpinista Araceli Segarra per veure les semblances i diferències entre humans i dragons.

 • 4:16 23 dic 2015 Evelyn Segura acompanya al gimnàs a Gervasio Deferr, que li ensenya tot allò que els gimnastes poden aprendre dels salts de les granotes.

 • Terra baixa - Avanç

  Terra baixa - Avanç

  00:50 23 dic 2015

  00:50 23 dic 2015 Per què dansen les abelles? Hi ha animals amb un sisè sentit? Com afecta la temperatura el sexe de les tortugues? Poden reproduir els arquitectes com Carlos Ferrater les teles de les aranyes? Quin són els Cupidos del món animal?

 • Terra endins - Avanç

  Terra endins - Avanç

  00:50 23 dic 2015

  00:50 23 dic 2015 És la mantis una caníbal sexual? Com converteixen els mussols la nit en dia? Poden els alpinistes com Araceli Segarra escalar igual que els dragons?  Per a què li serveixen les punxes a l’eriçó? Hi ha animals que veuen per les orelles?

 • Terres humides - Avanç

  Terres humides - Avanç

  00:52 23 dic 2015

  00:52 23 dic 2015 És el triops l’animal més vell del món? Viu a Catalunya un dels depredadors més letals? Què poden aprendre els gimnastes olímpics, com Gervasio Deferr, del salt d’una granota? Cap a on migren les cigonyes? Pot la cornamenta d’un cèrvol provocar l’extinció d’una espècie?

 • Mar - Avanç

  Mar - Avanç

  00:53 23 dic 2015

  00:53 23 dic 2015 Tenen els animals el secret de la immortalitat? Trobem senyals d’intel·ligència alienígena a les nostres costes? Pot un nedador olímpic, com Mireia Belmonte, superar la velocitat d’un dofí? Quin és l’animal més gran de Catalunya? És el canibalisme un acte sàdic o una estratègia de supervivència?

 • capçalera

  capçalera

  00:31 25 nov 2015

  00:31 25 nov 2015 animalades és una sèrie documental sobre la ciència dels éssers vius de Catalunya. La biòloga i presentadora Evelyn Segura viatja als racons més icònics de casa nostra per descobrir-nos els misteris de la fauna i la flora autòctones. Ens desvela curiositats científiques tan xocants que més d’un pot pensar que són “animalades”!

Mostrando 1 de 1