Oriol Maspons - Crear i viure: Fotògrafs, ara - Arxiu TVE Catalunya
Crear i viure  Oriol Maspons

Capítol de la sèrie 'Crear i viure. Fotògrafs Ara' dedicat a Oriol Maspons. Enregistrat el 1984 a casa seva i al zoo de Barcelona. Es tracta d'un...

16/01/1984 00:24:38
Recomendado para todos los públicos
Oriol Maspons Oriol Maspons
Oriol Maspons 00:24:38 16/01/1984
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Capítol de la sèrie 'Crear i viure. Fotògrafs Ara' dedicat a Oriol Maspons. Enregistrat el 1984 a casa seva i al zoo de Barcelona.

Es tracta d'un capítol biogràfic més de Crear i viure. Maspons seu entre la seva dona i l'entrevistador, el periodista i escriptor Josep Maria Carandell: la conversa és distesa. El fotògraf explica els seus orígens familiars, la seva arribada de jove a París, el descobriment de la fotografia, les empreses, editorials i persones per les quals ha treballat. El seu fill Àlex apareix davant uns quadres d'oriols, els ocells dels quals el fotògraf du el nom.

Oriol Maspons parla de com li agraden els animals, explica la història de Floquet de Neu davant les instal·lacions del lloc on viu el goril·la al zoo, es queixa de la gran oferta de fotògrafs i com la professió s'ha degradat. Diu que el que més l'interessa és ser coherent. En les seves explicacions nomena els artistes, fotògrafs i personatges internacionals que ha retratat.

El reportatge acaba amb Maspons amagat darrere unes branques, fent fotos d'ocells, i amb una màscara daurada a la cara.

Ficha técnica
Dirigido por
Mercè Vilaret, Ramon Marcet, Jordi Lladó, Guillem Frontera, Josep Maria Carandell, Jaume Serra I Fontelles, Juan Antonio Gamero, Maria Elena Monràs, Maria Miró
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán