59 segons: Germà Bel, catedràtic d'Economia | RTVE Play
59 segons  Germà Bel, catedràtic d'Economia

02/02/2012 00:55:50
Recomendado para todos los públicos
Germà Bel, catedràtic d'Economia Germà Bel, catedràtic d'Economia
Germà Bel, catedràtic d'Economia 00:55:50 02/02/2012
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

La fallida de la companyia Spanair i com pugui afectar això al futur de l'aeroport d'El Prat ha estat objecte de debat al programa 59 segons de TVE-Catalunya. Germà Bel, catedràtic d'Economia Aplicada de la UB, creu que "la fallida d'Spanair no tindrà conseqüències greus quant a la quantitat" perquè el nombre de passatgers serà gestionat per altres companyies. En canvi "caldrà treballar molt la qualitat de l'oferta si es vol que El Prat sigui un aeroport amb una alta connectivitat internacional". En aquest sentit Bel considera més greu que El Prat sigui "l'únic aeroport important d'Europa que és gestionat fora del seu entorn, és a dir, des de Barajas".

Per Bel, l'objectiu és aconseguir més connexions de vols de llarga distància perquè "ara ja estem prou bé en vols directes". Però per això, diu "fa falta una companyia transoceànica que vulgui tenir la base a El Prat". El catedràtic de la UB assegura que "el low-cost no és dolent però el Prat té massa vols barats i pocs de llarga distància".

Per Bel el problema principal és "del model de gestió, que alguns converteixen equivocadament en paranoies nacionalistes".

Ficha técnica
Dirigido por
Francesc Cruanyes
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán