59 segons: 59 segons - Debat de joves | RTVE Play
59 segons  59 segons - Debat de joves

05/04/2012 01:08:03
Recomendado para todos los públicos
59 segons - Debat de joves 59 segons - Debat de joves
59 segons - Debat de joves 01:08:03 05/04/2012
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Els joves estan més interessats en la política del que sembla i participen de moltes maneres en la vida social. Aquest és el resum del debat que sis joves de 19 a 26 han fet a 59 segons. 'La cosa pública ens interessa, però no ens sentim representats pel sistema de partits ni per alguns polítics'. Tot i les perversions que denuncien, la majoria de joves creuen en el joc democràtic i en el funcionament del sistema. Comparteixen els missatges del moviments com el del 15-M però els sap greu que els indignats no hagin aconseguit un discurs més coherent i menys testimonial.

Pel que fa als estudis, reconeixen que estan més ben formats que els seus pares, però admeten que potser hi ha massa llicenciats universitaris. En tot cas, més que la formació, valoren la predisposició i recorden que 'per molts coneixements i habilitats que es tinguin no valen gaire sense una bona actitud davant la feina'. En general, critiquen que la feina pels joves s'hagi tornat gairebé sempre temporal, fet que consagra la reforma laboral i els fa reclamar una igualtat d'oportunitats real.

Sobre si creuen que viuran pitjor que els seus pares, consideren que 'ara ja vivim millor però que tenim menys expectatives de futur que ells'.

En aquest debat han participat: Nacho Corredor, de 22 anys, estudiant de Ciències Polítiques i fundador de la plataforma Deba-t.org; Clara Chinchilla, 22 anys, estudiant de Ciències Polítiques i membre de Joves Estudiants dels Estats Europeus; Diego Arroyo, 20 anys i estudiant a ESADE i la London School of Economics; Aina Vidal, 26 anys, responsable d'organització d'Acció Jove-CCOO; Mohamed El Amrani, 19 anys, president de la Xarxa Convivència de Joves a Roses, i Alba Crusellas, 22 anys, estudiant de Ciències Polítiques, que va participar del 15-M i fa de voluntària a l'Hospital del Mar.

Ficha técnica
Dirigido por
Francesc Cruanyes
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán