www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

59 Segons - Salvador Alemany

19 gen. 2012

El president d'Abertis i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement, l'economista i empresari Salvador Alemany ha advertit al programa 59 segons que la proposta del govern català coneguda com pacte fiscal "és una gran oportunitat per millorar el sistema de finançament i no cal plantejar-lo com un conflicte amb l'Estat".

Ben contrari, Alemany considera que "és d'interès per a tothom, per a l'Estat, per a les comunitats autònomes que tenen dèficit i per les que reben rendes. I en aquest sentit l'empresariat català hi està d'acord".

Alemany s'ha mostrat moderadament optimista sobre la sortida de la crisi i considera que "les coses estan millor ara que al 2011 perquè s'han adoptat mesures necessàries per millorar el clima de confiança'.

Pel que fa als impostos Alemany és partidari de 'sofisticar el sistema impositiu'. I ha afegit: 'crec que s'ha de fer política amb els tributs i no es pot tractar igual els beneficis distribuïts que els beneficis reinvertits. Com tampoc pot tenir la mateixa pressió fiscal la generació de llocs treball que la seva destrucció'.

El que passa -ha reconegut- és que "això és més senzill de dir que de fer".

Alemany és un dels principals referents del l'empresariat català i en el seu currículum figuren responsabilitats al davant del Cercle d'Economia, de Creu Roja o del bàsquet del Barça, entre d'altres. Des de fa uns mesos presideix també el Consell que assessora Artur Mas en matèria econòmica. En aquest sentit, el programa li demanarà sobre l'eficàcia de les polítiques econòmiques adoptades pel govern català i on cal buscar les possibles sortides a la crisi. Inversió, productivitat, innovació i treball seran altres qüestions que Cristina Puig abordarà en l'entrevista.

veure més sobre "59 Segons - Salvador Alemany" veure menys sobre "59 Segons - Salvador Alemany"
Programes complets (46)

Els últims 221 programes de 59 segons

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios