www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

59 Segons - El futur de les universitats catalanes

28 juny 2011

El Secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha declarat a 59 Segons que "les universitats han de col·llaborar més i compartir serveis". Castellà, juntament amb el rector de la UB, Dídac Ramírez, han analitzat la situació davant les retallades del Govern. Consideren ambdós que les universitats d¿aquí tenen una bona base:¿En l¿àmbit de la recerca estem molt bé ¿diu el secretari Castellà- i en docència podem millorar. El repte ara és mantenir o augmentar aquest nivell amb menys diners¿. Pel rector Ramírez ¿hem de prendre consciència que tenim un problema econòmic i, per això, hem de fer un esforç per anar plegats'. Els convidats, però, no es posen d'acord en l'abast i els efectes de la retallada. Si bé Castellà xifra en un 10% la disminució dels fons, Ramírez parla més aviat d'un16% real. 'Sí que m'amoïna 'diu el rector. La retallada ens afectarà si no fem les coses bé i si no tenim recursos no podrem aplicar bé en Pla Bolonia'. El secretari Castellà, en canvi, posa l'èmfasi en les reformes que han de permetre mantenir la qualitat, i parla de 'compartir serveis, canviar un model massa complex de governança i apropar més les universitats al món de l'empresa'. Ni l'un ni l'altre no s'han volgut pronunciar sobre si la retallada obligarà a acomiadar treballadors ni quants professors es quedaran sense plaça, però han assegurat que 'es mirarà cas per cas i no marxarà ningú que sigui necessari pel bon funcionament dels centres'

veure més sobre "59 Segons - El futur de les universitats catalanes" veure menys sobre "59 Segons - El futur de les universitats catalanes"
Programes complets (46)

Els últims 221 programes de 59 segons

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

Afegeix comentari ↓

  1. Aleix

    Sembla que tractin d'estúpids a l'audiència. Com es pot parlar d'exigir més als professors si el pla de govern és suplir només el 50% de les jubilacions en els pròxims 20 anys? Pujades de taxes? Per la crisis? Quan estem en crisis, pugen un 7,4% (el màxim possible permès per la forquilla del ministeri), però és que en els anys anteriors van pujar més d'un 5% cada any! La qual cosa vol dir que es puja entre 40 i 50€ cada any. Quan jo vaig començar, fa 5 anys, la matrícula costava entre 600 i 700€ i representava el 15% del cost total, deien. Ara ja deu costar al voltant dels 900 i escaig i el secretari té la barra de dir que això ronda el 12%. Una mica d'hemeroteca, si us plau.

    29 jun 2011