www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

59 segons - Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació

12 gen. 2012

Declaracions del conseller d'Empresa i Ocupació a 59 segons

MENA: "CATALUNYA NO ES POT PERMETRE UNA TAXA D'ATUR SUPERIOR AL 10%"

La lluita contra l'atur i la creació de llocs de treball és la prioritat més immediata a l'agenda del conseller d¿Empresa i Ocupació. Francesc Xavier Mena admet, però, que aquest any "està perdut pel que fa a la creació neta d'ocupació". Una economia avançada com Catalunya, ha dit "no es pot permetre una taxa d'atur superior al 10%, que és el doble de la que tenen Holanda o Àustria. En canvi aquí el 19% de la població que vol treballar no troba feina. La raó d'això, ha afegit és "la falta d'activitat econòmica i, per això, és molt important incentivar l'empresari a crear llocs de treball" Així, segons el conseller, la Generalitat ha d'actuar en dues direccions: reactivar l'economia i procurar que millori la formació del treballador.

Pel que a la reforma laboral que negocien la patronal i els sindicats, Mena assegura que cal un nou marc legal, però no només: l'actual marc normatiu és una part del problema però amb reformar-lo no n'hi ha prou. HI ha d'haver altres mesures. No pot ser que cada cop que hi ha un cicle econòmic recessiu l'atur es dispari fins al 20%.

Taxa turística

Pel que fa la intenció de la Generalitat d'aplicar l'anomenada "taxa turística" el conseller Mena diu que "Catalunya ha de captar més turisme, de Rússia, de la Xina, d'Ucraïna... i per això calen recursos, més diners que permetin promocionar el sector". Finalment, en relació a la reforma de la renda mínima d'inserció, la PIRMI, Mena creu que el govern ha actuat amb justícia social quan li ha tret a persones que la percebien injustificadament.

veure més sobre "59 segons - Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació" veure menys sobre "59 segons - Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació"
Programes complets (46)

Els últims 221 programes de 59 segons

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios