Wonderland   El teatre segueix bategant amb continguts online 14/11/2020 25:49

Malgrat el nou tancament de sales de teatre i altres espais a causa del rebrot de la COVID19 el teatre segueix bategant amb continguts online.

Coliseus i companyies es van posar les piles durant el primer confinament per no deixar sense espectacles al seu públic, i ara ja són un bon grapat els que han recuperat la proposta d’omplir de continguts i activitats accessibles les seves xarxes socials i pàgines webs.

Un d’aquests espais, el Teatre Lliure, va oferir muntatges teatrals en format virtual durant el confinament per tal que no decaigués l’activitat escènica i se’n pogués continuar gaudint. Al "Wonderland" d'aquesta setmana, Juan Carlos Martel, el seu director ens ha parlat de les sinergies originades amb el públic i de la proposta reeixida que ha donat llum a la #SalaOnLine on, a més de les produccions escèniques de la temporada, s'hi pot trobar 'Teatre radiofònic' i 'Clàssics per a criatures', continguts pensats per a ser representats en escenaris digitals.

D’aquesta experiència de teatre digital n'hem parlat amb la Lara Díez Quintanilla i la Marta Marco, autora i protagonista respespectivament de “La nostra parcel·la”, obra de nova incorporació a la biblioteca de la #SalaOnLine del Teatre Lliure, peça que dóna la casualitat que va haver de suspendre representacions l'endemà mateix de la seva estrena, el març passat, per causa del tancament de teatres degut al coronavirus, i que, un cop reprogramada ara a l'octubre, va haver de tornar a cancel·lar funcions, ara pel segon tancament de les sales, just una setmana després d'haver tornat a escena.

Hi ha qui pensarà que el teatre en format digital no és teatre, que no hi ha teatre lluny de les sales, a casa, sense la proximitat dels actors i sense estar en comunió amb altres espectadors. No podem enfrontar l’espectacle en viu amb l’online. El teatre ha de ser viscut a l’instant però els nous formats, a part d’apropar-lo al públic en moments complicats, també enriqueixen i ajuden les creacions escèniques. Els dos formats estan cridats a conviure i, en una perfecta simbiosi, ens continuaran aportant tota l’emoció teatral.

Wonderland
Más opciones