Wonderland   Miriam Toews: Elles Parlen 03/10/2020 55:08

Aquesta setmana, a “Wonderland” donem veu a les dones. “Elles parlen” és el títol d’un llibre de l’escriptora canadenca Miriam Toews. Una història basada en fets reals, que explica la violació massiva de les dones, noies i nenes d’una comunitat mennonita, a càrrec dels propis homes de la comunitat. Els ancians i el líder espiritual obliguen les dones a perdonar els seus agressors, però elles es rebel.len i decideixen el seu propi destí. Un llibre feminista, que parla de la llibertat personal, la responsabilitat col.lectiva, la justícia, el perdó, l’amor…

En parlem amb Maria Sempere, l’editora en Català del llibre, a la jove editorial Les Hores, que aposta sempre per històries de qualitat, que parlen dels grans temes universals, com aquest: la rebel.lió de les dones contra les normes que les releguen a un segon pla.

Amb el Jordi Corominas, repassem altres noms de dones que es van obrir pas en un món d’homes, com la poetessa Safo, la matemàtica Hipatia, la novel.lista George Sand i la periodista catalana Irene Polo.

Més noms de dones, compositores de música clàssica del segle XX i XXI, els repassem amb el Pep Gorgori i sentim algunes de els seves composicions.

També aixequem el teló teatral a “Wonderland”, amb la Margaret Rius, i celebrem els 25 anys de la Mostra de Teatre de Barcelona, amb la seva directora, Empar López.

I a “La Taula del Rei Salomó”, de la Cristina Hernàndez, parla de la síndrome de la “superdona” amb Antonio Bolinches.

Wonderland
Más opciones