Wonderland   Wonderland 17 octubre 2020 - 1ª Hora 17/10/2020 59:51

Tots els contes de la inoblidable Montserrat Roig, els de “Molta roba i poc sabó… i tan neta que la volen”, els d’”El cant de la joventut” i d’altres publicats en premsa i triats pel seu fill, Roger, conformen el volum “Tots els contes”, que acaba de publicar Rosa dels Vents.

Recordem Montserrat Roig, escriptora, periodista, dona revolucionària, d’esquerres, catalanista i feminista, a través del seu fill, Roger Sempere. Ens diu que si la Vida no ens hagués arrabassat abans d’hora la Roig, ara escriuria sobre els desnonats i els que més pateixen la crisi.

Per a què serveixen els contes? És veritat que tenen una finalitat més enllà del pur plaer de llegir i escriure? Una finalitat didàctica? En parlem amb la pedagoga i escriptora Sílvia Penón, que acaba de publicar “Educar para sentir y pensar: la historia de Andinet”, un “llibre de vida” –diu—“per a compartir” i donar idees als pares sobre com abordar amb les criatures els grans temes que mouen el món: l’amor, l’amistat, la fraternitat, la por, la ira… Acompanyar educant, tot parlant i jugant.

Amb el Jordi Coromines, repassem els principals escriptors de contes de la història de la Literatura, des d’Isop a Calders, passant per La Fontaine, Allan Poe o Maupassant. I el Pep Gorgori ens il.lustra sobre grans obres musicals basades en contes, com “Els Contes de Hofmann”, d’Offenbach, “La reina de les fades”, de Purcell, basada en “El somni d’una nit d’estiu” de Shakespeare, o “El trencanous”, de Txaikovsky.

Amb la nostra especialista en Teatre, la Margaret Rius, aquesta setmana anem a la Becket, on s’estrena “El combat del segle”, de Denise Duncan. Parlem amb l’autora i directora i amb els protagonistes, Armando Buika i Àlex Brendemühl, que donen vida als boxejadors Jack Johnson i Jim Jeffries. Un dol contra el racisme.

I a “La taula del Rei Salomó”, la Cristina Hernández conversa amb l’escriptora Eva Baltasar, sobre la seva segona novel.la, “Boulder”, i sobre la soledat desitjada.

Wonderland
Más opciones