Wonderland   Wonderland 12/09/20 2a Hora 12/09/2020 55:24

Hem iniciat nova temporada a Wonderland amb una padrina de luxe: l’escriptora Care Santos, amb qui hem parlat de la seva última novel.la, “Seguiré els teus passos”, publicada en temps de pandèmia. Optimista de mena, l’autora ens convida a veure la part bona del que ens està passant: “el confinament m’ha donat una calma que no sabia fins a quin punt em calia, em calia molt. He pogut escriure i llegir molt, he pogut estar amb els meus i he pogut recarregar piles. Em convé aprendre a parar abans que el món m’aturi. Portem una vida massa atrafegada”.

Amb la Care Santos, parlem de la Memòria, la històrica i la personal, i de la necessitat de rescatar el passat: “em venia molt de gust parlar amb calma de la Guerra Civil, però no d’una història de vencedors i vençuts, perquè tothom va prerdre”.

“ Tinc debilitat pels personatges arrassats per la vida” –ens confessa- i afegeix: “som una conseqüència del passat i, abans de tirar endavant, hem de fer net, hem de decidir de quina manera païm aquest passat que hem heretat. Jo, tafanera de mena, vull saber-ho tot, encara que faci mal”.

La Care Santos s’ha hagut de reinventar, com tothom, a causa del Coronavirus. Què vol dir “reinventar-se”? Li ho hem preguntat a Mario Alonso, autor de “Reinventar-se. La teva segona oportunitat”, que ens dona un consell per superar l’ansietat en temps de crisi: no ens agobiem amb les notícies sobre el Coronavirus i compte amb els pensaments negatius, perquè es poden fer realitat.

Amb el Jordi Corominas i el Pep Gorgori, repassem personatges del món de la Cultura que es van haver de reinventar, per necessitat o perquè els venia de gust.

Wonderland
Más opciones