Wonderland   Manuel Rivas: Zona a defender 28/11/2020 01:06:46

Aquesta setmana, l’escriptor gallec Manuel Rivas ens convida a reflexionar sobre les urgències que tenim com a societat, les “zones a defensar”, els territoris “mayday”. És el tema del seu últim llibre, l’assaig “Zona a defender”, on insisteix en els arguments que ja apuntava a l’anterior, “Contra todo esto. Un manifiesto rebelde”. En aquesta ocasió, Rivas elabora el “Manifest Mayday”, on –entre altres coses- defensa: “una república de iguales, una sociedad de la decencia común; defiendo el freno de emergencia frente a la aceleración, un nuevo contrato de la sociedad con la naturaleza; defiendo un feminismo que emancipe a las mujeres y libere a los hombres del “histerismo masculino”; defiendo una nueva lucha por la libertad; defiendo la democracia afectiva; defiendo el Periodismo como un activismo democrático; defiendo la ruta verde de las librerías, las salas de cine, los garitos de música en vivo; defiendo el contar historias para sostener el cielo…”.

“Zona a defender” és un missatge de socors i un acte de revolució, que Manuel Rivas fa per “decoro”, paraula i concepte a recuperar.

Aquestes reflexions ens han portat a parlar amb el Jordi Corominas sobre Diego Armando Maradona, que ens ha deixat aquesta setmana, i sobre el sentit de la mesura periodística i la necessitat que tenim d’ídols i déus.

Un altre adéu és el de l’actriu Monserrat Carulla, a la que recordem. Una dama de l’escena, a la que l’agradava més considerar-se una “dona de Teatre”.

S’ha tornat a aixecar el teló teatral, i la Margaret Rius entrevista Sergi Belbel i Ivan Morales, que ens presenten “Monroe-Lamarr” i “La cabra, o qui és Sylvia”, obres que dirigeixen al TNC i a la Villarroel.

A l’Any Beethoven, el Pep Gorgori ens convida a escoltar les Sonates per a Piano del compositor alemany.

I la Cristina Hernández ens fa reflexionar sobre l’equilibri entre l’empatia envers els altres i cap a un mateix, amb l’Adriana Royo, a partir del seu llibre “Ética del despiadado”.

Wonderland
Más opciones