Vida verda   Les polítiques capitalistes generen 'desigualtats en salut' 06/02/2021 55:06

La “salut pública” es el conjunt de coneixements, tecnologies i intervencions adreçades a comprendre i millorar amb equitat la salut de tothom. La salut dels territoris i grups socials (segons la classe social, gènere, ètnia, situació migratòria i edat) no es pot reduir a causes biològiques o factors de risc clínics o personals sinó que, sobre tot, depèn de factors històrics de tipus polític, ecològic i socioeconòmic: la manera com vivim, treballem, ens relacionem i consumim.

Sota l’actual capitalisme neoliberal, les relacions de poder i la nostra relació amb la natura es doncs la causa fonamental que genera bona o mala salut col·lectiva i desigualtats.

Convidats:

Joan Benach, metge, salubrista i sociòleg.

Autor del llibre recentment publicat per Icària editorial “La Salut és política”, és catedràtic de sociologia en el departament de ciències polítiques i socials de la UPF.

Dirigeix el grup d’investigació en desigualtats en salut (GREDS-EMCONET), col·labora amb el grup d’investigació transdisciplinar sobre transicions socioecològiques (GINTRANS2), i es assessor de nombrosos governs, sindicats i moviments socials.

Daniel Gómez, president de l’Associació per el estudi dels Recursos Energètics (AEREN).

Vida verda
Más opciones