Tot a Europa   Entrevista a Cristina Fabré, coordinadora a EuroGender 25/05/2021 55:30

Cristina Fabré, experta en violència de gènere, reclama més implicació i diners contra la desigualtat de gènere

Entrevistem a Cristina Fabré, coordinadora de l'àrea de violència de gènere a l'Institut Europeu per la Igualtat de Gènere. Fabré reclama una major implicació política -i econòmica- per part de les institucions a l'hora d'implementar polítiques que defensin les dones. Hi ha desigualtat entre els diferents països de la UE, i falta formació en alguns departaments que tracten els casos de violència masclista. Fabré també lamenta la falta de dades per mesurar la incidència dels casos i la insuficiència de mitjans per evitar-los.

Al bloc d'informatius repassem les notícies destacades de la setmana: el segrest bielorús d'un avió de Ryanair per detenir un periodista opositor, i la cimera de líders de la UE a Brussel·les. També detallem com funcionaran els recentment aprovats passaports covid per viatjar per la UE.

El periodista Albert Garrido també analitza el cas de Belarús (Bielorússia) en el seu context polític, i a Europa a les Xarxes en recuperem el ressò a Twitter.

I al bloc cultural Cafè Europa, el nostre col·laborador Pep Gorgori ens duu de viatge a Romania de la mà de l'escriptor Mircea Cartarescu.

Tot a Europa
Más opciones