Territori clandestí   Territori Clandestí - Els condemnats de la terra 09/09/2020 55:22


Aquest curs comencem el #Cultures de Resistència complementant-li una mica el nom. Intentarem parlar menys de resistències i més d'EUTOPIES, aquelles altres realitats que deixen de ser utòpiques perquè ja estan existint gràcies a persones que els hi donen forma tossudes de crear un món diferent i unes formes de relacionar-se més dignes i justes.

Avui, al Cultures de Resistència parlarem de l'obra cabdal de l'anticolonialisme 'Els condemnats de la terra', de Franz Fanon que arriba en català gràcies a la coedició de Tigre de Paper i Pol·len Edicions i traduïda de la mà de Maria Llopis Freixas.

En parlem amb Karo Moret-Miranda, doctora en Història i docent a la universitat Nacional d’Austràlia a Canberra, on dóna classes d’estudis Afrodescendents. Amb ella en farem una anàlisi crítica i actualitzada de l’obre d’aquest revolucionari, piquiatra, filòsof que va influenciar els moviments i teòrics revolucionaris dels anys 60 i 70 i que que posteriorment va ser recuperat pel camp dels estudis postcolonials la teoria crítica i el marxisme.

Territori clandestí
Más opciones