Territori clandestí   Bill Brandt i Paul Strand 10/12/2020 57:08

La Sala KBR de la fundació Mapfre presenta les exposicions de dos dels fotografas més importants de l'Europa del segle XX. Bill Brandt i Paul Strand​.

​Bill Brandt:

La primera retrospectiva feta a Espanya sobre Bill Brandt (Hamburg, 1904 – Londres, 1983), fundador de la fotografia moderna juntament amb Walker Evans o Cartier-Bresson i un dels fotògrafs britànics més influents del segle XX.

Les seves imatges, que exploren la societat, el paisatge i la literatura anglesa, són indispensables per entendre la història de la fotografia i, fins i tot, la vida britànica de mitjan segle passat.

L’exposició recorre, a través de 186 fotografies positivades pel mateix Bill Brandt, els àmbits principals de la seva producció visual, que abasta tots els gèneres de la disciplina fotogràfica: reportatge social, retrat, nu i paisatge. 

Paul Strand​:

Aquesta exposició aplega les obres d’un dels grans mestres de la fotografia, que, no obstant això, encara és poc conegut a Espanya.

La mostra exhibeix 110 obres d’un artista que avui és considerat un dels pares del que actualment es coneix com a “straight photography” o fotografia directa. Obstinat en les seves idees i exigent en la seva obra, amb la seva mirada lenta i atenta va reunir un retrat bell i complex de la modernitat.

També parlem amb el col·lectiu Reskate, encarregats de dissenyar el cartell de les Festes de la Mercè 2020. Al 1687, una plaga de llagostes va assolar Barcelona. Els veïns de ciutat es van encomanar a la Mercè i, una vegada que la plaga va remetre, el Consell de Cent la va proclamar patrona de la ciutat. Des d'aquell moment i fins avui (333 anys després), les festes i les tradicions han servit per conjurar les pors; per aprendre i compartir i, sobretot, per explicar-nos com som i com volem ser. «Aquella llagosta amenaçant, avui es converteix en l'insecte que mostra una nena que, a través d'aquesta Mercè contemporània, parla de la naturalesa com una cosa que no cal témer, sinó tenir cura, procurant la seva viabilitat i la seva convivència amb les persones en el entorn urbà «, diuen des de l'estudi (entrevista internet).

Així, Reskate recupera i remescla, des del seu estudi de Sants, la Barcelona modernista i la llibertària, el còmic i el muralisme. Combina la composició de la històrica gràfica comercial amb l'impacte de la cartelleria apel·lativa, el brocat detallista de el modernisme amb l'expressivitat de l'animació.​

Territori clandestí
Más opciones