Són 4 dies   "No hi ha res pitjor que despertar-se amb el mòbil" 28/02/2021 26:07

La pandèmia ha fet disparar d'un 30% els casos d'insomni, segons el Doctor Eduard Estivill, especialista en els transtorns de la Son. Dificultats per poder dormir o despertar-se durant la nit amb malsons són els dos símptomes més freqüents i afecta totes les franges d'edat, des dels nens i joves fins a la gent gran.

La causa de l'insomni, segons el Dr. Estivill, és la incertesa: "L'ésser humà necessita per sobre de tot saber el que passarà. No hi ha res pitjor que no controlar el que t'espera. Aquesta incertesa provocada per la pandèmia ha creat angoixa i l'angoixa ha dut mal dormir. L'única manera de trencar aquesta angoixa és rebaixar el nivell d'informació, fer el que diem una "dieta informativa", i recuperar les nostres rutines, que s'han trencat amb el confinament i el teletreball: no ens cuidem, mengem malament i dormim malament".


El Doctor Eduard Estivill acaba de publicar, amb la seva filla Carla, Doctora en Ciències Químiques i responsable de Recerca de la Fundació Estivill de la Son, "El mètode Tokei", amb consells i pautes per recuperar els nostres rellotges interns, per tal de viure amb salut, energia i optimisme.

Són 4 dies
Más opciones