Són 4 dies   Són 4 Dies - Dr. Moraga Llop 17/01/2021 23:22

“Tota vacuna autoritzada té qualitat, seguretat i eficàcia”.

El Dr. Fernando Moraga Llop, vicepresident de l’Associació Espanyola de Vacunologia, assegura que no es pot ser massa optimista amb el ritme de vacunació. Dubta dels càlculs del Ministeri de Sanitat, que preveu que a l’estiu estarà vacunat el 70% de la població espanyola. “S’hauria de posar en marxa una logística molt més agressiva –assegura el doctor Moraga—i vacunar tot el dia. Si és necessari, que col.labori la Sanitat privada, els militars, estudiants d’últim curs de Medicina i Infermeria, farmacèutics”.

Moraga Llop defensa la seguretat de les vacunes que arriben al mercat: “Tota vacuna autoritzada té qualitat, seguretat i eficàcia. Pot aparèixer, de forma molt infrequent, algún efecte indesitjable”, com el que s’està investigant a Noruega, on una vintena d’avis d’una residència han mort després de rebre la vacuna. L’Agència Noruega de Medicaments està avaluant la conveniencia o no d’administrar la vacuna contra la Covid a malalts amb un estat de salut molt greu.

Al vicepresident de l’Associació Espanyola de Vacunologia, una associació científica dedicada a la formació sobre vacunes a professionals sanitaris i al públic en general, no li preocupa tant el moviment antivacunes, que és minoritari, com els reticents a vacunar-se, per por o desconeixement. El Dr. Fernando Moraga Llop insisteix en la necessitat que tothom es vacuni, per tal que sigui eficaç.

Són 4 dies
Más opciones