Serveis informatius Ràdio 4   Les vacunes contra la covid podrien causar alteracions en els cicles menstruals 09/06/2021 01:21

Una enquesta realitzada a 5 mil dones revela que les vacunes contra el coronavirus poden alterar el cicle menstrual.

Una enquesta realitzada a 5 mil dones revela que les vacunes contra el coronavirus poden alterar el cicle menstrual. Aquest efecte secundari s'ha decidit investigar després que algunes sanitàries, que havien estat vacunades, comentessin que dies després de la punxada havien patit algun sagnat irregular fora del cicle menstrual.

El comentari de les sanitàries va servir de punt de partida perquè Laura Càmara, infermera especialista en ginecologia elaborés una enquesta a les xarxes socials per esbrinar si allò havia estat puntual i només havia afectat unes quantes dones o podia tractar-se d'un efecte secundari om el mal de braç, mal de cap o la febre.

El resultat, quatre mesos després, exposa què podria tractar-se efectivament d'una reacció adversa. L'enquesta recull vacunació amb Moderna, Pfizer i AstraZeneca, però no s'observa que els trastorns menstruals siguin més freqüent en una o una altra.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones