Serveis informatius Ràdio 4   ERC i Junts es reparteixen les 14 conselleries a parts iguals 17/05/2021 01:23

El nou govern català serà paritari, comptarà amb 14 conselleries algunes d'elles noves. Esquerra i Junts s'han traspassat diverses carteres.

El nou govern català serà paritari i comptarà amb 14 conselleries, algunes d'elles de nova creació. L'estructura final les han tancat Pere Aragonès i Jordi Sànchez aquest cap de setmana en diverses reunions intensives en dues masies diferents. Dissabte a Prats de Lluçanés i diumenge a Alella.

Pere Aragonés comandarà un Govern amb 14 conselleries, una més que l'actual executiu. 7 per Junts i 7 per Esquerra. Dues carteres són noves: 'Feminismes i Igualtat' i 'Universitats i Recerca'. A l'actual d'Agricultura s'afegeix ara Acció Climàtica.

Carteres d'ERC

Esquerra assumeix Presidència. La més ben posicionada per ocupar el càrrec és Laura Vilagrà, actual número dos del partit. Una conselleria que guanya pes amb la gestió de Funció Pública i l'oficina per liderar el pla pilot de la renda bàsica. Els republicans també gestionaran 'Empresa i Treball', que s'integren en un únic departament, Cultura, i per primera vegada, Interior. Carteres, totes elles, que fins ara liderava Junts. Els de Junqueras pilotaran la nova 'Feminismes i Igualtat' i mantenen Educació.

Carteres de JxCat

Passen a mans de Junts: Salut, Drets Socials, Exteriors i Justícia, que fins ara gestionava Esquerra. També la Vicepresidència i la conselleria d'Economia, que recaurien en Elsa Artadi. La gestió dels fons europeus estarien entre les atribucions de la conselleria d'Economia, però no exclusivament. Tots dos partits han acordat crear una comissió interdepartamental, on l'última paraula la tindrà el president Pere Aragonès.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones