Serveis informatius Ràdio 4   Es reactiven les reserves al sector turísitc a Catalunya 14/05/2021 01:38

El primer cap de setmana sense estat d'alarma i rebifa la mobilitat i les reserves d'hotels, càmpings, apartaments i cases rurals.

Primer cap de setmana sense estat d'alarma i això es notarà tant en la mobilitat com en les reserves d'hotels, càmpings, apartaments i cases rurals d'arreu de Catalunya. De fet es preveu més moviment respecte a la setmana passada. El sector de l'hostaleria celebra que de mica en mica es pugui recuperar d'una economia molt malmesa a causa del coronavirus, tot i que no amaga que l'esperança és que tornin aviat els turistes estrangers.

Les ganes de viatjar i de sortir hi són ens indiquen els agents turístics consultats i noten com la ciutadania s'ha animat per fer reserves aquest cap de setmana arreu del territori, aprofitant que ja NO hi ha ni toc de queda ni confinament perimetral. Unes reserves encara tímides si es comparen amb el mateix període de 2019, any encara sense pandèmia.

A Tarragona, sobretot a la Costa Daurada, els hotels més petits tenen ja molta feina. Una altra cosa són els grans establiments, que estan esperen l'arribada del turisme estranger. El mateix passa als càmpings de Girona, que tot i tenir reserves de clients locals estan pendents dels turistes alemanys, anglesos i belgues tal i com ens han explicat Magí Mallorquí, president de l'associació Hotelera de Tarragona, i Josep Maria Pla, vicepresident de l'Associació de Càmpings de Girona.

També hem parlat amb les cases rurals d'arreu de Catalunya. Els seus propietaris han notat un increment de reserves, però s'han topat amb què hi van grups de més de sis persones, el que encara no està permès segons Raquel Xargay, portal web casesrurals.com.  Cal tenir present que aquest cap de setmana també obriran les portes Port Aventura i el Tibidabo, el que també dinamitzarà el turisme català.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones