Serveis informatius Ràdio 4   El Procicat amplia els aforaments a la cultura, el comerç i la universitat 14/05/2021 03:15

Si la millora l'evolució de la pandèmia, el Govern preveu ampliar els aforaments dels espais tancats i autoritzar els bars i els restaurants a obrir a les sis del matí. Són algunes de les decisions que s'han decidit a la reunió el PROCICAT, i que s'aplicarien a partir del 24 de maig.

El Govern celebra la tendència a la baixa de l'epidèmia, l'impuls de la vacunació i el manteniment de les mesures de contenció del virus allunya gradualment el risc d'un rebrot epidèmic massiu a Catalunya. Tot i això, continuen les crides a la prudència. De moment, la Generalitat mantindrà les mesures actuals, però ja ha anunciat l'obertura de certes mesures a partir del 24 de maig quan començaran a incrementar-se els aforaments especialment al sector cultural i universitats, i tornaran els congressos.

Bars i restaurants podran obrir una hora i mitja abans a partir de les 6 del matí. Va apuntalant-se així una desescalada davant la qual continuen els missatges de prudència el govern recorda que, malgrat la millora dels indicadors, les UCI manté una xifra d'ingressos semblants als moments previs a la quarta onada.

Es volen tenir més dades sobre l'impacte del final de l'estat d'alarma abans de modificar més mesures. Som a les portes del primer cap de setmana sense restriccions a Catalunya. Les imatges de les aglomeracions coincidint amb el final de l'estat d'alarma portaran un reforç del dispositiu policial, especialment la nit de dissabte. 

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones