Serveis informatius Ràdio 4   La Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu vota el suplicatori de Puigdemont, Ponsatí i Comín 23/02/2021 01:07

Els 24 membres de la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu, votaran a partir de les 5 d'aquesta tarda sobre la petició del Tribunal Suprem d'aixecar la immunitat parlamentària a Puidegmont, Punsatí i COmín. La votació arriba després que ahir es debatés l'informe del ponent, l'ultraconservador búlgar Angel Zambaski, que proposa aixecar-los la immunitat argumentant que els fets de què són acusats van tenir lloc abans de ser eurodiputats i per tant, no estan vinculats a aquesta funció.

La votació d'aquesta tarda, però és indicativa ja que sigui quin sigui el resultat, el suplicatori passarà al Ple del Parlament la setmana del 8 de març que serà qui finalment l'acceptarà o rebutjarà.

Si s'aixeca la immunitat de Puigemont, Comin i Ponsatí-- tot i que continuaran sent eurodipitats de ple dret... la justícia belga tornarà a activar les euroordres de detenció i es continuarà amb el procés d'extradició que ja es va obrir fa més d'un any i que es va paralitzar al tenir immunitat.
Tot i que la votació comença aquesta tarda, el resultat no es donarà a conèixer oficialment fins demà al matí, ja que degut a la pandèmia molts eurodiputats emeten el seu vot de forma telemàtica i s'han allargat els terminis del recompte.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones