Serveis informatius Ràdio 4   El lloguer segueix guanyant terreny a l'habitatge de propietat 09/06/2021 01:06

El sector de l'habitatge de lloguer ha estat el que més inversió ha captat durant el primer quatrimestre i guanya terreny a la propietat.

La consultora CBRE pronostíca que el lloguer superi el 30 per cent respecte al pis de propietat després de constatar que duran l'inici de l'any ha estat el sector que més inversió ha captat.

Els catalans han apostat tradicionalment de forma ampliament majoritaria per la propietat quan parlem d'habitatge. Una tendència que la darrera crisi financera va començar a capgirar. La precarietat laboral va obligar molts a renunciar-hi i apostar pel lloguer tot i l'alarmant encariment dels preus de la darrera decada. Ara sembla que aquesta tendència s'intensifica, fins al punt que ha sigut el sector amb més inversió el primer trimestre de l'any de tot l'immobiliari.

Segons l'informe de la consultora CBRE, durant els tres primers mesos de l'any, el sector del lloguer va captar més de 700 milions d'euros, superant al mercat d'oficines, històricament el primer. Tot plegat respon, segons el vicepresident de CBRE, Javier Kindelan, a un augment de la demanda d'aquest producte, que s'incrementarà fins a arribar al 30 per cent del lloguer els exercicis vinents.

Els altres dos sectors que han començat l'any amb més força són el logístic, que a Barcelona ha doblat els metres quadrats contractats el primer trimestre de l'any respecte al mateix període de 2020, i el d'oficines, que també a la capital catalana s'ha disparat un 60 per cent els tres primers mesos de l'any.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones