Serveis informatius Ràdio 4   Foment reclama un gran pacte institucional per l'Aeroport 13/05/2021 01:02

Foment del Treball demana un esforç a les administracions i que es posin d'acord respecte a l'ampliació de l'aeroport del Prat, un projecte que la patronal considera imprescindible i pel qual farà front comú amb el món empresarial català.

Per la patronal catalana descartar l'ampliació de l'aeroport del Prat seria perdre una gran oportunitat econòmica, per això, el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha apel·la't a la responsabilitat de la Generalitat i els ajuntaments afectats a buscar un acord que permeti tirar endavant el projecte.

La setmana vinent Foment promourà un front comú dels agents econòmics catalans per donar suport al projecte. L'ampliació de l'aeroport del Prat per part d'AENA preveu la inversió de 1.700 milions d'euros en el període 2022-2026. Contempla la construcció d'una nova terminal i ampliar una de les pistes de la instal·lació. Permetria passar d'un topall de 50 milions de passatgers l'any a 70 milions i crearia 83 mil llocs de treball directes. El projecte també suposa envair zones de natura protegides, i per això, segons Foment, s'hauria de demanar compensacions a la Unió Europea.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones