Serveis informatius Ràdio 4   Ceuta: Son milers de joves, famílies i mares amb nadons 18/05/2021 29:55

La crisi migratòria a Ceuta, amb milers de ciutadans intentant creuar la frontera, ha posat en màxima alerta al govern espanyol. La situació ha obligat al president Pedro Sánchez a cancel.lar la seva agenda i a desplaçar-se a la ciutat autònoma per abordar aquesta problemàtica. 

Sánchez s'ha reunit aquesta tarda amb el president de la ciutat autònoma, Juan Jesús Vivas, per intentar trobar una solució a aquesta qüestió. Avui el president, en una declaració institucional, ha promès actuar amb fermesa per garantir la integritat territorial d'Espanya.

En paral.lel, a Moncloa es reuneix el comitè de situació, creat avui pel Consell de Ministres i que, sota la presidència de la vicepresidenta Carmen Calvo, buscarà també analitzar aquesta crisi migratòria. La magnitud del problema ha obligat també a que hi participi el CNI i sis ministeris, entre ells la ministra d'afers exteriors, que aquesta tarda s'ha reunit amb l'embaixadora del Marroc Espanya i li ha traslladat el seu rebuig per l'entrada massiva a Ceuta.

El ministre de l'interior, Fernando Grande Marlaska, s'ha vist obligat també a desplaçar-se a la ciutat autònoma per coordinar l'operatiu de contenció. Un operatiu que, per cert, ha permès de moment retornar al marroc 4 mil persones de 8 mil que han arribat a Ceuta.

L'origen de la crisi diplomàtica està en el malestar marroquí per l'acollida per part d'Espanya del líder del Front Polisari, que està ingressat a un hospital i també perquè Alemanya ha insistit en que la solució per al Sàhara Occidental ha de ser negociada i avalada per les Nacions Unides.

Aquest malestar ha generat l'aixecament dels controls policials a la frontera del Marroc i que, en conseqüència, els marroquins hagin vist llum verda per escapar d'una realitat molt precària.
 

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones