Serveis informatius Ràdio 4   El TSJC avala les propostes de la Generalitat 07/05/2021 30:00

Tot i la finalització de l'Estat d'Alarma aquest diumenge, els tribunals avalen la Generalitat perquè es mantinguin les reunions de màxim sis persones -tant a l'interior com a l'exterior- a més de l'aforament del 50% en actes religiosos i cerimònies civils. Aquestes noves restriccions compten amb l'empara per un mínim de 15 dies.
També a partir d'aquest diumenge decaurà el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya. Al país Basc, el Tribunal Superior de Justícia ha dictaminat que no es pot mantenir el toc de queda nocturn ni tampoc el tancament perimetral de la regió. Un fet que contrasta amb la posició del Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha autoritzat el toc de queda des de la mitjanit fins les 6 del matí i la limitació de les reunions a 10 persones. A l'espera de resolució judicial es troben Navarra, Canàries, Galícia i Múrcia.
Doncs tot plegat, la incidència acumulada baixa dels 200 casos per cada 100 mil habitants al conjunt de l'Estat. Se situa actualment en els 198 casos, el que representa un decens de 30 punts respecte divendres passat.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones