Serveis informatius Ràdio 4   Edició Vespre - 10 gener 2020 10/01/2020 29:53

El Parlament Europeu ha informat que ha deixat de reconèixer Oriol Junqueras com a Eurodiputat. Li retira l'acta des del passat 3 de gener, el dia en el que va rebre la comunicació de la Junta Electoral Central en la que resolia que no poden ser escollits els condemnats a presó per sentència ferma. Per tant la eurocambra li reconeix que sí ha estat eurodiputat entre el 2 de juliol i el 3 de gener.

D'altra banda el president Quim Torra continua a hores d'ara inhabilitat per desobediència. El Tribunal Suprem no ha acceptat la seva petició urgent per a aixecar aquesta suspensió fins que l'Alt Tribunal escolti les al.legacions tant de la fiscalia com de la Junta Electoral Central. Torra però no reconeix la resolució del Suprem i afirma que continua sent diputat del Parlament i President de la Generalitat. 

I l'últim dels noms que s'ha fet públic sobre l'executiu que Pedro Sánchez comunicarà aquest diumenge al Rei Felip Sisè és el del número dos del PSC, Salvador Illa, que serà el nou ministre de Sanitat del govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos.També entre les novetats, avui hem conegut que la jurista Arancha González Laza, sots secretària general de l'ONU, serà la ministra d'Exteriors, i que el fins ara president de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal serà el titular d'un ministeri de nova creació, el de seguretat social.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones