Serveis informatius Ràdio 4   La Fiscalia investiga dues residències catalanes 24/03/2020 29:53

La Fiscalia General de l'Estatinvestiga les circumstàncies de la mort de gent gran per coronavirus a diverses residències de l'Estat després que membres de l'Exèrcit i la Unitat Militar d'emergències detectessin que estaven en condicions d'insalubritat i fins i tot en alguns casos convivint amb d'altres ancians que havien perdut la vida. La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert la investigació a dues residències de Capellades i d'Olesa de Montserrat municipis propers al focus d'Igualada. A la primera haurien mort 13 persones i a la segona 9. El govern espanyol ha anunciat la creació d'un grup especial de seguiment sobre la situació de les residències i centres de gent gran i  adopta una nova mesura que aplicaran les comunitats autònomes  que estableix que es podran intervenir aquells centres que no compleixin els requisits i queden sota l'autoritat de cada govern autonòmic. 

El Consell de Ministres ha aprovat la pròrroga de l'Estat d'Alarma en les mateixes condicions durant 15 díes més i demà el Congrés haurà de donar el vist-i-plau. La mesura comptarà amb el suport de l'oposició, PP i C's ja ho han anunciat. ERC i JXC s'abstindran perquè no obtenen el suport pel confinament total de Catalunya.

Les xifres que deixa el COVID 10 les darreres hores a Espanya continuen sent dures... més de 500 morts en un dia, els eleva a gairebé 2700 i 6500 positius més... un total de 96.600 contagis.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones