Serveis informatius Ràdio 4   Els 9 mil tests ràpids es van comprar a proveïdors nacionals 26/03/2020 29:54

Ja són més de 56 mil els contagiats per coronavirus a Espanya i els morts han traspassat la barrera dels 4 mil. Per primera vegada, però, dismuneix el nombre de víctimes mortals respecte el dia anterior i 7 mil persones han superat la malaltia.Des del ministeri de Sanitat s'avisa que el pic de la corva de la pandèmia està a prop. Avui a la comissió parlamentària de sanitat del Congrés dels Diputats el ministre Salvador Illa ha explicat que la compra dels 9 mil tests ràpids xinesos no homologats es va fer a un proveïdor nacional de confiança que tenia la marca de la Comunitat europea i per tant descarta cap negligència per part del govern.

Mentrestant a la Conca d'Òdena, on es troba el focus més imporant de coronavirus a Catalunya, aquesta nit es compliràn ja els 15 díes de confinament i tot i que el govern català vol implementar les mesures a la zona el govern espanyol deixa clar que aquesta decisió només la pot prendre ell i que ho està estudiant. 

A Itàlia després de 15 díes de confinament encara no s'ha aconseguit frenar la corva i després d'alguns díes en els que el nombre de contagis baixava en les darreres 24 hores tornen a comptabilitzar més de 6.100 nous casos i 660 morts, en total han perdut la vida ja 8 mil persones.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones