Serveis informatius Ràdio 4   Edició Vespre - 26 maig 2020 26/05/2020 29:54

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha negat que el cessament del coronel al front de la comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, Diego Pérez de los Cobos, tingui res a veure amb l'informe del cos que assenyala que l'executiu coneixia el perill que comportava la celebració de manifestacions com la del 8M a partir del 5 de maig. Marlaska situa la seva destitució en el marc d'un nou impuls a la Guàrdia Civil que havia quedat pendent pel coronavirus i en una manca de confiança. Una explicació que arriba quan avui ha dimitit el número 2 de la Guàrdia Civil arran la destitució de Pérez de los Cobos, Laurentino Ceña. Parlarem d'aquesta crisi oberta al ministeri de l'Interior per la que el PP ja ha demanat el cessament del ministre Grande Marlaska.

Demà s'inicia el dol oficial de 10 dies en homenatge a les víctimes mortals de la COVID 19. Ho ha aprovat el consell de ministres que també ha donat llum verda a un nou decret llei amb mesures econòmiques, i divendres ho farà a l'ingrès mínim vital.  El govern també està estudiant els protocols de cara a garantir un turisme segur aquest estiu. Recomana viatjar a zones on s'estigui en situacions epidemiològiques similars.

A Espanya avui segons el ministeri de Sanitat s'han registrat 35 noves defuncions per COVID 19, que sumen un total de 27.117 víctimes mortals des de l'inici de la pandèmia. Recordem que són xifres que es corresponen amb el nou sistema de recompte de defuncions que ja no les comptabilitza cada 24 hores sino durant els darrers 7 díes. Catalunya és la comunitat que en la darrera setmana té més morts, 9. A l'Estat ja hi ha 10 comunitats que des de fa set díes no registren cap defunció.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones