Serveis informatius Ràdio 4   El Consell de Ministres aprova prorrogar l'Estat d'Alarma 07/04/2020 29:54

El Consell de Ministres ha aprovat la pròrroga de l'Estat d'Alarma que s'haurà de votar dijous al Congrés dels Diputats. La portaveu del govern i ministra d'Hisenda Maria Jesús Montero ha anunciat que dilluns vinent es recuperarà la normalitat laboral. És a dir que aquelles persones que no treballen en serveis essencials podran tornar a treballar i d'aquesta manera demà dimecres finalitza el permís retribuit recuperable aprovat amb motiu de les restriccions. Així doncs les hores cobrades però no treballades que s'han de recuperar compten fins dimecres inclós.

El govern no parla encara de les mesures que es prendran durant la següent fase de la pandèmia del COVID 19, la que s'anomena d'alentiment però assegura que es treballa amb diferents escenaris. Una fase que l'executiu no posa en dubte tot i que les dades de les darreres 24 hores de defuncions i contagis han augmentat respecte ahir lleument. Un increment que feia dies que no es donava. S'han registrat 5.500 casos més i prop de 7 centes 50 noves víctimes mortals. Les autoritats sanitàries ho atribueixen a que encara no estava complet el recompte de casos del cap de setmana. María José Sierra, número dos del centre de coordinació d'alertes i emergències sanitàries

El Consell de Ministres celebrat avui també ha hagut d'abordar la situació al camp. Fins a 80 mil treballadors es necessiten per a poder recollir les collites de fruita i verdura. Per això per reial decret el govern ha aprovat la flexibilització de la contractació de mà d'obra agrària de tal forma que es podrà contractar persones desocupades que seguiran cobrant la prestació d'atur i joves d'immigrants als que es facilitarà el permís de treball. Un atur que no pateixen sectors com el de la seguretat privada o el col.lectiu de psicòlegs ara mateix en auge... en parlem també a l'edició vespre en aquest dimarts 7 d'abril Dia Mundial de la Salut, en el que analitzarem si la crisi del COVID 19 accelerarà la implantació de la telemedicina.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones