Serveis informatius Ràdio 4   Edició Vespre - 21 maig 2020 21/05/2020 29:54

Cinquè día sense superar el centenar de defuncions per la COVID-19 a Espanya. Tot apunta a que així serà perquè el Ministeri de Sanitat ha comunicat les dades de l'evolució de la malaltia fa poc més d'una hora però no ha pogut sumar les xifres de Catalunya degut a problemes amb la seva validació. Tot i així, el director del centre de coordinació d'alertes i emergències sanitaries, Fernando Simon, calcula que seran uns 50 decessos que se sumaríen als 48 que han resgistrat la resta de comunitats autònomes. Els nous contagis són 344 més que amb els de Catalunya arribarian aproximadamant als 400. El total de morts a Espanya per la covid-10 ja s'apropa als 28mil i el de contagis és de més de 233mil.

Fernando Simón no tanca la porta que al mes de juliol poguessin arribar turistes d'altres països de la Unió Europea a Espanya com ha apuntat avui en una entrevista la ministra de transició ecològica Teresa Ribera. Tot plegat el mateix dia en el que ja és obligatori l'ús de mascaretes en espais oberts i tancats sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat de dos metres. Una mesura que s'ha valorat majoritàriament com a positiva.

I entre d'aktres temes enuig de la Patronal CEOE que abandona el diàleg amb el govern espanyol protestant per l'acord amb EH Bildu per a derogar la reforma laboral i el Parlament de Catalunya preveu aprovar avui la creació d' una comissió d'investigació sobre la mort de 4 mil persones a les residències catalanes durant la pandèmia.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones