Serveis informatius Ràdio 4   PSC s'oposa a la data de 30 de maig i no descarta recòrrer 15/01/2021 29:54

La taula de partits catalans ha acordat aquest divendres, a proposta del Govern i sense unanimitat per la posició contrària del PSC, ajornar les eleccions convocades per al 14 de febrer i posposar-les al 30 de maig, donada l'evolució de les dades epidemiològiques a Catalunya. Una data que ja us avançava aquesta casa el dimecres.
La única oposició forta l'han fet els socialistes. El PSC aposta per ajornar-les només un mes i celebrar-les el 14 o el 21 de març. Mantenen que s'han de fer abans de la data que ha proposat el Govern. Els socialistes es basen de fet en que el Procicat ha allargat les mesures de confinament però no les ha endurit. I adverteixen que llegiran atentament el decret de govern sobre les qüestions tècniques ---com canvi de candidatures, per exemple--- per la qual cosa Iceta ja avança possibles impugnacions que puguin fer els socialistes.
El Consell Executiu ja ha acabat. I a aquesta hora s'espera una declaració institucional -sense preguntes- del vicepresident Pere Aragonés i de la consellera portaveu Meritxell Budó per donar explicacions de la decisió del Consell executiu.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones