Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - 16 setembre 2020 16/09/2020 59:54

A menys de 24 hores perquè se celebri la vista al Tribunal Suprem que decidirà en els propers díes si ratifica la inhabilitació de Quim Torra, el president en el seu discurs al Parlament en el debat de política general que ha centrat en defensar la gestió del seu govern de la crisi del COVID no ha explicat quina serà l'actuació del govern en el cas que quedi apartat del seu càrrec. El gruix del Parlament també els seus socis d'Esquerra Republicana, demana que convoqui eleccions abans que la sentència sigui ferma.

Els estudiants convoquen vaga des d'avui i fins divendres per demanar també la contractacio de més professors i reduir el nombre d'alumnes per classe per millorar la seguretat pel coronavirus. Demà es manifestaran a Barcelona, Tarragona i Girona.

Crida d'ajuda dels hotelers de Barcelona que demanen un pla de rescat a fons perdut perquè 3 de cada 4 hotels estan tancats i han passat de rebre 50 mil turistes diaris a 3 mil el que significa que han perdut el 90 per cent del clients durant els darrers mesos.

Avui el departament de Salut ha notificat 787 nous infectats i 3 víctimes mortals. Als hospitals es registra un increment de 3 pacients i a les UCI hi ha 5 persones més. El risc de rebrot cau fins als 154 punts i l'índex de propagació se situa en 0,92.

I en àmbit cultural la temporada del Teatre Lliure. El niño de Elche serà el mestre de cerimònies de l'espectacle inagural el proper 25 de setembre. Destaquen espectacles com 'La nostra parcel.la', de Lara Diez, 'Les tres germanes 'de Txejov dirigida per Julio Manrique i l'adaptació de l'obra de Doris Lessing 'El quadern daurat' sota la direcció de Carlota Subirós.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones