Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - Torra defensa davant el TS que la sentència per inhabilitació del TSJC és desproporcionada 17/09/2020 59:53

Celebrada la vista al Tribunal Suprem per estudiar si confirma la condemna d'any i mig d'inhabilitació al president de la Generalitat Quim Torra. El tribunal haurà de decidir abans de 10 díes si ratifica la inhabilitació d'un any i mig tal i com va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per no retirar la pancarta en favor dels presos independentistes empresonats durant el periode electoral. La defensa de Torra parla de sentència desproporcionada. L'independentisme escenifica unió rebent a Torra al Suprem però Gabriel Rufián, diputat dels republicans al Congrès, demana de nou la convocatòria d'eleccions.

Segons el darrer baròmetre del CIS, ERC seria la primera força independentista a Catalunya amb un 2'8 per cent en intenció de vot, una dècima respecte el juliol i JXC també millora però es quedaria amb 1'7, dues dècimes mes que el mes passat. La independència de Catalunya passa del lloc 25 al 21 en l'índex de preocupació dels espanyols. En els primers llocs l'atur la crisi econòmica i la situació sanitària del coronavirus.

Pel que fa a l'evolució de la pandèmia a Catalunya... Són MIL 77 els nous contagis per coronavirus en les últimes 24 hores. El risc de rebrot i la velocitat de transmissió continuen a la baixa, avui se situa en 0,90.

I entre d'altres temes reivindicacions del sector de l'espectacle que han preparat accions per aquest vespre a 28 ciutats de l'Estat entre elles Barcelona, tarragona i girona. Entrevistem la portaveu del moviment Alerta Vermella.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones