Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - 24 setembre 2020 24/09/2020 01:00:00


El risc de rebrot de Covid a Catalunya torna a ser molt alt. Supera de nou els 200 punts. Avui també augmenten de forma considerable el nombre de positius fins a més de 1300 i la velocitat de transmissió se situa en l'1'2. Hi ha una comarca en concret que està en una situació molt complicada, fregant avui els 2 mil punts de risc de rebrot que és la Cerdanya. Per això el Procicat ordena aplicar mesures restrictives que passen per la reducció al 50 per cent dels aforaments dels bars i restaurants, oficis religiosos i activitats esportives, i les cites prèvies als establiments que no venguin béns de primera necessitat entre d'altres. Es recomana a la població no sortir al carrer i coincidint amb el pont de la Mercè a Barcelona a aquells que hi tenen segones residències a la zona que no es desplacin. Entrevistem l'alcalde de Puigcerdà.

A les escoles també augmenta el grup de confinats en 90 respecte ahir, actualment hi ha 694 i 3 centres tancats per brots a Barcelona i Almenar, a Lleida. Avui ha començat el cribratge a les escoles catalanes. El primer centre ha estat la de Puig Agut de Manlleu.

Demanen explicacions les associacions de jutges respecte l'absència del rei demà i per primera vegada als despatxos judicials a Barcelona. Continuen les reaccions a l'anunci del govern respecte l'inici la setmana vinent de la tramitació dels indults pels presos independentistes.

El sector turístic de Tarragona que xifra en 4 mil milions d'euros les pèrdues durant la temporada d'estiu i de les de les administracións de Girona demanant més freqüències pels trens AVE entre la capital gironina i figueres. Avui dia de la Mercè no hi ha hagut actes populars com ara els castells però la tradicional missa de la Mercè sí s'ha celebrat amb la presència de les autoritats.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones