Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - 10 setembre 2020 10/09/2020 01:00:00

Els contagis per coronavirus a Catalunya tornen a fregar el miler i les morts pugen fins a la vintena. El risc de rebrot també augmenta en 3 PUNTS i se situa en prop de 179 i la velocitat de transmissió fins a 0,97. Són les dades facilitades pel departament de Salut en les últimes 24 hores.

Unes xifres que a 4 díes per l'inici del curs escolar segons el secretari de salut pública, Josep Maria Argimon, entrevistat avui a Ràdio 4, no augmenten el risc pels infants i adolescents, és un risc, diu, controlat. Entrem a una escola i un institut per a copsar quina és la feina que es dur a terme per tenir tot a punt el proper dilluns quan s'iniciïn les classes.
Escoltem les queixes de les infermeres per la contractació de personal NO sanitari per a gestionar els possibles casos de COVID a les escoles des dels CAP. També les dels 3500 metges residents de Catalunya els MIR que convoquen vaga 21, 22 i 23 de setembre. El I El balanç de Càrites Catalunya durant els mesos de pandèmia constata que han triplicat el nombre de peticions d'ajuda, han atés un 63 per cent més de persones i d'elles una de cada 3 era la primera vegada que ho necessitava.
I amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya el president Quim Torra farà a les 9 de la nit el tradicional missatge institucional que podria ser el darrer si és inhabilitat la setmana vinent

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones